Living

Stinkende kattenbak: geen vieze geur meer met deze trucjes

stinkende-kattenbak-trucjes
Tips om stinkende kattenbak tegen te gaan. (Foto: Freepik)

Wij houden van onze lieve en gezellig viervoeter. Het liefst drinken we in het weekend gezellig een wijntje met de kat ,onder het genot van een nieuwe aflevering van B&B Vol liefde. Geen partner die erdoorheen tettert of iets anders wil kijken, geef ons maar het gezelschap van ons lieve fluffy. Toch zit er één nadeel aan: de stinkende kattenbak. De uitwerpselen van jouw Poekie of Minoes ruiken niet bepaald naar roosjes. Wij hebben wat tips voor jou om de geur een stuk aangenamer te maken.

1. Filter van je kattenbak vervangen

Als je nou eens met je hond of kat kon praten, zou alles een stuk gemakkelijker zijn. Je weet meteen wanneer hij zijn behoefte gaat doen en je aan het werk moet op poep te scheppen. Toch moeten we ook eerlijk toegeven dat de geurtjes niet te missen zijn.

In veel kattenbakken een geurfilter die vieze geurtjes tegenhoudt. Dit werkt alleen als je de filter regelmatig vervangt. In veel dierenwinkels kun je de filters op groter formaat kopen volgens RTL nieuws, waarna je ze thuis op het juiste formaat kan knippen.

kattenbak-kat

2. Baking soda op de bodem

Het wondermiddeltje baking soda, ook wel zuiveringszout genoemd, kun je voor ontzettend veel dingen gebruiken. Je kent het witte poeder waarschijnlijk vooral als handig schoonmaakmiddel voor kleding. Maar er zijn nog veel meer handige manieren om dit natuurlijke middeltje in te zetten. Leg een laagje baking soda onder de kattenbakvulling om de geurtjes nog beter te absorberen.

baking-soda-kattenbak

3. Voeding van je kat veranderen

Het is natuurlijk heerlijk om je poes of kat op de zondagmorgen te verwennen met een lekker stukje worst of restjes van je eigen eten. Toch is niet alles zo best voor jouw pluizenbal. Er zijn bepaalde etenswaren die gevaarlijk zijn voor je kat.   Denk bijvoorbeeld aan ui en knoflook: Hier vallen dus ook sjalotjes en lente-ui onder. Deze kunnen schade veroorzaken aan de rode bloedcellen en dit kan leiden tot bloedarmoede.

Ook kun je rauwe eieren of rauw vlees beter niet aan je viervoeter geven. Deze kunnen salmonella of e-coli bevatten. Ze kunnen er van braken en diarree van krijgen. Het soort kattenvoer kan ervoor zorgen dat de ontlasting meer stinkt. Eiwitten kan een kan een kat bijvoorbeeld minder goed verteren. Probeer daarom eens ander kattenvoer als je het idee hebt dat het hieraan ligt.

kattenbak-eten-kat

4. Deodorant voor de kattenbak

Wist je dat er kattenbakparfum bestaat? Zo ruikt het toch nog naar roosjes als je ruimte binnenloopt. Pas wel een beetje op met geurtjes, want de neus van jouw huisdier is een stuk gevoeliger dan die van jou. Je kunt natuurlijk ook gewoon geurstokjes in de buurt van de kattenbak neerzetten. De Action verkoopt een dupe variant van de Rituals.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!