Style

Stylish na je 50e jaar: kleurige kleding is het echte geheim

stylish-na-50e-kleurige-kleding-geheim
Zo draag je net al prinses Laurentien stijlvol kleurige kleding (Afbeelding: © RVD - Jeroen van der Meyde)

Wie denkt dat je na je 50e er niet meer fantastisch uit kan zien, heeft het goed mis. Na je veertigste verandert er veel in je lichaam, waardoor het kan gebeuren dat je niet meer zo goed weet hoe je er stijlvol uit kunt zien. Je bent uit onzekerheid waarschijnlijk snel geneigd om onopvallende kleuren, zoals beige en grijs, te dragen. Maar voor hét geheim om er ook na je vijftigste goed uit te zien is juist het tegenovergestelde waar: kleuren zijn de sleutel tot een fantastische look. 

Stijlgevoel van prinses Laurentien

Dat kleuren na je vijftigste fantastisch staan, bewijst ook prinses Laurentien. Volgens de Nouveau is de prinses een echt stijlicoon als het aankomt op het dragen van kleurige kleding. De prinses ziet er in haar felgekleurde outfits elke keer weer geweldig uit. Net als haar dochter Eloise van Oranje heeft de prinses een goed gevoel voor stijl.

Naarmate je ouder wordt, verdwijnt langzaamaan het pigment uit je haar en je huid. Hierdoor krijg je grijze haren, maar krijgt ook je huid een andere teint. Het dragen van grijze of beige kleding zorgt ervoor dat je er bleek en dof uitziet. Kleurige kleding helpt ook de toon van je huid en je haar weer een warme gloed te geven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nouveau Nederland (@nouveaunl)

Weten welke kleur kleding bij je past

Wil je best wat meer kleurige kleding aan je garderobe toevoegen, maar weet je niet welke kleuren dan bij je passen? Om te bepalen welke kleur goed bij jouw huidtype staan, moet je kijken naar de kleur van je ogen, huid en haar. In totaal zijn er gebaseerd op deze kenmerken 4 seizoenstypes te onderscheiden, variërend van ‘winter’ tot ‘zomer’ type.

Elk van deze typen heeft een eigen kleurenschema die jouw huid, haar en ogen perfect doen uitkomen. Heb je bijvoorbeeld licht haar, een roze huid en blauwe ogen? Dan ben je waarschijnlijk een zomertype. Hierbij staan kleuren als lichtroze, pastelgroen en marineblauw geweldig. In onderstaand filmpje worden de 4 kleurtypes uitgelegd. Heb je jouw type bepaald, dan is het tijd om naar de winkels te gaan zodat je deze zomer er net zo fabulous uit kan zien als prinses Laurentien.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!