Beauty

Tanden bleken met waterstofperoxide gaat viral op TikTok (waarschuwing)

tanden-bleken-waterstofperoxide-tiktok

Ben jij gek op koffie en is Dry January als rode wijn liefhebber totaal niet voor jou weggelegd? Dan hebben je tanden waarschijnlijk veel te verduren gehad. Je kan hysterisch met de tandenborstel aan de gang gaan, maar helaas is een gele kleur daarmee lastig te voorkomen. Eerder hadden we je al blij gemaakt met 3 tips voor de beste natuurlijke middelen voor witte tanden. Daarbij kon je denken aan middeltjes zoals zout, kruiden en sinaasappel om te gebruiken. Nu gaat er een trend rond waarmee jongeren tanden bleken met waterstofperoxide. Dit is niet geheel zonder risico! Weet dus wat je doet voordat je het zelf probeert.

Tanden bleken met waterstofperoxide

Op TikTok gaan filmpjes viral hoe je zelf tanden kan bleken door er maar liefst 3 procent waterstofperoxide erop te smeren. Jouw tandarts zal hier niet heel gelukkig van worden. Het blijkt namelijk hartstikke gevaarlijk te zijn. Duur is het goedje overigens niet. Voor een flesje waterstofperoxide met 3% ben je bij een apotheek niet veel meer dan een euro kwijt.

Toch kunnen we bijna concluderen dat je beter af bent met een euroknaller bij de McDonalds. Als je het voor je tanden gebruikt dan he! Nog nooit gehoord van dit goedje? Waterstofperoxide met 3% kun je normaal gesproken gebruiken voor het reinigen en spoelen van bloed- en vruchtvlekken. Het is absoluut niet geschikt voor oraal gebruik.

tanden-bleken-waterstofperoxide

Filmpjes op TikTok

In de filmpjes dopen jongeren een wattenstaafje in de waterperoxide en smeren dat vervolgens op hun tanden. Ook zijn er TikTokkers die er nog baking soda en citroensap bij mixen. Volgens RTL Nieuws kun je bij drogisterijen en mondhygiënisten tandenbleekmiddel kopen waar minder dan 0,1 procent waterstofperoxide inzit. En dat is natuurlijk niet zomaar.  Volgens tandarts Maaike Schutjes die met EditieNL had gesproken kunnen er witte blaasjes ontstaan als het middeltje op je tandvlees komt.

Daardoor wordt het veel gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Als het dan op een gaatje terecht komt, kan het zelfs zorgen voor onherstelbare schade. Tandartsen gebruiken overigens zelf wel bleekmiddel voor het tanden bleken waar maximaal zes procent waterperoxide inzit. Maar dat is mogelijk omdat ze het middel heel nauwkeurig met bitjes kunnen aanbrengen en zorgvuldig instructies kunnen geven volgens tandarts Schutjes. Gelukkig zijn er ook tandartsen op TikTok die ons voor deze trend waarschuwen. Je tanden bleken kan je dus beter aan professionals overlaten.

@clauds244 I’m hungover so excuse the lack of enthusiasm #foryoupage #foryou #fyp #dentist #teeth #teethwhitening #advice ♬ original sound – Claud✨

@drrachellebeebe #duet with @Levi #fyp not safe for long term use and I have YET to see results from just swishing hydrogen peroxide. It takes a product 🤷🏼‍♀️ #hydrogenperoxide #whiteningteeth ♬ Rich Minion – Yeat

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!