Food & Drinks

Taste Like Chicken is het gelukt: “fake” kip die net zo goed smaakt als echte kip

Taste Like Chicken eten

Dat minder vlees eten beter is voor de wereld weten we allemaal wel. Dit proberen we ook echt regelmatig te doen. Maar vleesvervangers vallen vaak toch wat tegen. We probeerden de 0.0 biefstuk van Loetje al eens, prima structuur maar wel erg zout. En als je op zoek gaat naar Fast Food valt het ook al niet mee. Je valt al snel in een pita falafel als alternatief. Lekker natuurlijk maar je mist toch af en toe de smaak van de KFC kipnuggets of zo’n “lekkere” Mac burger.

Plantbased kip die naar echte kip smaakt

We werden uitgenodigd om bij Taste Like Chicken de nieuwe formule te proeven van vegan kip. En dat lieten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Nieuwsgierig stapten we binnen in de net geopende zaak in de gezellige van Woustraat in Amsterdam.

Een zaak vol kleur, bedoeld om voornamelijk af te halen of te laten bezorgen , maar er zijn ook een aantal zitplekken op de gele banken langs de muur en voor het raam. En niet te vergeten de verborgen infinity Rainbow room aan het eind van de blauwe hal, waar je met een aantal man kunt zitten. In deze ruimte kom je alleen met een speciale code binnen.

verborgen kamer TLC

 

Wat staat er op het menu van TLC

Er is een aantal jaar geëxperimenteerd voordat er een echte goede kip klaar was die bestaat uit soja, erwten of graan. Het moest zo lekker worden dat je als vleeseter de burger of snacks net zo lekker vindt smaken als je standaard “normale” vleesburger. En dat is gelukt, zo ontdekten we. Daarnaast is ook alles wat er verder nog op het menu staat ook helemaal plantaardig.

Op de menukaart staan vrijwel alle kipgerechten die je bij een Fast Food zaak zou verwachten. Burgers, kipnuggets, Korean Fried Chicken, Chicken and waffles en de Teddy Bear. Deze laatste is de vegan versie van de berenhap. Veel verschillende sauzen waar je uit kunt kiezen, koolsalade en om je maaltijd zoet te eindigen zijn er ook plantaardige milkshakes te krijgen met aardbei-, chocolade- of bananensmaak. Ook je waffels kun je op zijn Amerikaans toppen met wat ijs.

Chicken and waffles TLC

Een absolute aanrader

Wij konden bijna niet geloven dat het geen echte kip is. De Korean Fried Chicken was heerlijk. Dit is ook de meest gekozen versie momenteel. Wij proefden de classic burger, de Spice Girl burger en de Truffel burger, waarvan we de 2 eerste het lekkerst vonden. De kipnuggets smaakten als echte kipnuggets. Er was echt niets wat we niet lekker vonden en als alle snacks voortaan zo smaken gaan wij vlees totaal niet missen. Dus ga er langs of bestel een keer via Uber Eats en laat je aangenaam verrassen. Wij komen zeker terug.

menukaart TLC

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!