te-kort-kapsel-oplossingen
Beauty

Té kort kapsel door de kapper: wat kun je het beste doen?

Ging je enthousiast naar de kapper voor een leuk nieuw kapsel, blijkt dat de kapper het idee van ‘alleen dode puntjes’ iets te enthousiast aangepakt heeft. Het resultaat: een véél te kort kapsel, waardoor je ’s avonds huilend voor de spiegel staat. Zo durf je je nooit meer op straat te vertonen, denk je nu. Maar geen zorgen: Womanly komt je te hulp met tips en inspiratie voor je te kort geknipte lokken.

Kort haar nieuwe haartrend van 2023

Laten we meteen met goed nieuws beginnen: een kort kapsel is één van de haartrends in 2023. Jouw kort gemaaide coupe is dus echt niet zo vreselijk als je zelf denkt, maar juist hartstikke hip! Bekijk onze korte kapsels haartrends die je in 2023 veel vaker tegen gaat komen.

Heeft de kapper je haar tot schouderlengte geknipt? Dan kun je nog alle kanten op. Experimenteer bijvoorbeeld met het stylen van je haar met behulp van een föhn. Krul je haren van buiten naar binnen en gebruik voor het stylen een goede volume shampoo en conditioner. Zo krijg je je lengte niet terug maar geef je je haar wel een stuk meer volume.

kort-kapsel-inspiratie

Nog een keer de kapper bezoeken

Ben je confrontatie-vermijdend ingesteld, dan klinkt deze oplossing je niet als muziek in de oren, maar toch kan het je helpen om een kapsel te krijgen dat je wel mooi vindt. Wandel bij de kapper naar binnen en leg uit dat je toch niet tevreden bent met de manier waarop het kapsel is geknipt. Neem ook wat voorbeelden mee van korte kapsels die je wel mooi vindt staan.

Met een beetje geluk knipt je kapper je haar kosteloos in een model waar je wél tevreden mee bent. Kies bijvoorbeeld voor wat extra laagjes zodat je coupe meer volume krijgt. Of ga eens helemaal los en voeg highlights of een andere trendy haarkleur toe. Wist je bijvoorbeeld dat pastelkleuren dit jaar ook helemaal in de mode zijn? Probeer daarnaast je nieuwe kapsel om te denken: een kort kapsel kan, zodra je er aan gewend bent, juist super leuk staan. Bovendien groeit het zo weer aan en ben je binnen een mum van tijd weer de oude.

kort-kapsel-kapper

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!