teentje-knoflook-onder-bed-leggen
Health

Dit gebeurt er als je een teentje knoflook onder je bed legt

Met een teentje knoflook kan je de allerlekkerste gerechten maken. Zelfgemaakte sriracha en een gezonde kapsalon worden er net even wat smaakvoller door. Toch is het niet alleen lekker door maaltijden, maar kan je het ook prima onder je kussen leggen. Waarom? Dat leggen wij jou hieronder uit.

Slapen als een roosje met knoflook onder je kussen

Heb je de militaire TikTok life-hack en onze 5 tips tegen slapeloosheid al geprobeerd, maar ben je nog steeds elke nacht schaapjes aan het tellen? Het klinkt misschien een beetje gek, maar toch zou een teentje knoflook fantastisch zijn voor je nachtrust. In dit goedje zitten zwavelhoudende stoffen die rustgevend zijn. Via Margiet.nl kwamen we erachter dat je een teentje van dit keukenkruid onder je kussen moet leggen. Zo krijg je de geur binnen en val je sneller in slaap.

Een tot twee teentjes van deze smaakmaker met schil en al onder je kussen leggen is al voldoende. Bang dat je slaapkamer gaat meuren? Gelukkig valt dit reuze mee. Gewoon een kwestie van wennen. Wie weet krijg je die nacht wel hele mooie dromen over lekkere kooksels met knoflook. Gelukkig zal je er zelf niet naar ruiken. Dat scheelt je weer een date afzeggen.

Gezondheidsvoordelen van deze smaakmaker

Knoflook eten of drinken heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. Deze bolplant zit vol met antioxidanten die ontstekingsremmend werken. Daarnaast bevat het ook verschillende mineralen zoals magnesium, calcium, zink en kalium. Ook is het goed voor je spijsverteringskanaal. Stop niet meteen je mond vol met al die teentjes, maar houd het bij maximaal drie per dag. Anders kun je namelijk last krijgen van bloedarmoede en duizeligheid.

Ben je een echte diehard-knoflook fan en wel wat gewend? Een knoflookdrankje 30 minuten nemen voor het slapen gaan, kan ook helpen voor een goede nachtrust.  Dit maak je door een glas melk en een teentje geplette knoflook in een pannetje op te warmen. Dit laat je drie minuten koken en daarna haal je het van het vuur. Nu moet je het laten afkoelen en er een beetje honing aan toevoegen. Slaap lekker alvast!
knoflook-gezondheidsvoordelen-slapen-kussen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!