man child
Life & Health

5 tekenen dat je met een man-child aan het daten bent

Als je aan een “echte” man denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een man die voor zichzelf (en jou) kan zorgen, lief voor je is, maar ook zijn mannetje kan staan. Helaas zijn niet alle mannen zo en heb je soms te maken met een man-child, die zich als een regelrecht kind gedraagt. Bepaalde red flags in een relatie moet je nooit negeren. Dit zijn de 5 tekenen dat je een man-child aan het daten bent.

1. Smoesjes in overvloed

Eén van de eerste kenmerken van een volwassen kind is dat hij overal een smoes voor heeft. Er is altijd één of ander excuus voor waarom hij te laat is of afspraken niet nakomt. Uiteraard ligt het nooit aan hemzelf en springt hij maar al te graag in de slachtoffer rol in plaats van verantwoordelijkheid te nemen.

2. Kan niet tegen kritiek

Het altijd verzinnen van smoesjes werkt door in het niet kunnen tegen kritiek. Een man-child voelt zichzelf namelijk niet verantwoordelijk voor de problemen in zijn omgeving en ziet kritiek of feedback doorgaans als een aanval. Het resultaat is dat hij de verdediging inschiet, want het ligt immers niet aan hem.

3. Reageert ongezond op stress.

Een man-child heeft het idee dat zijn stress veel erger is dan dat van anderen en dat laat hij ook goed blijken. Wist je dat de American Psychology Association een onderzoek heeft gedaan naar het verschil tussen het stressgehalte van vrouwen en mannen? Hieruit is gebleken dat zo’n 28% van de vrouwen regelmatig extreme stress ervaart, vergeleken met 20% van de mannen. Zouden de mannen zich gewoon aanstellen?

stress

4. Gespeelde incompetentie

Iets anders waar je op moet letten is of je vriend jou niet stiekem voor zijn karretje spant. Dit doet hij door net te doen alsof hij bepaalde dingen niet kan of er erg slecht in is. Hij kan je bijvoorbeeld heel veel vragen stellen over een bepaald klusje, zodat je het op een gegeven moment met een zucht zelf maar doet. Natuurlijk zal hij met sommige dingen wel echt hulp nodig hebben, maar pas op dat hij het er niet om doet.

5. Wil geen belangrijke dingen bespreken

Een man-child zal ook moeilijk doen als je bepaalde mijlpalen wilt bespreken, zoals hoe het met de relatie gaat, trouwen of het wel of niet krijgen van kinderen. Hij zal proberen om onder het onderwerp uit te komen door het te negeren of je bijvoorbeeld af te leiden met iets anders. Een man met bindingsangst noemen we het ook wel. man-child-ruzie

Man-child of narcist?

Een paar punten op de lijst zijn helaas ook tekenen dat je mogelijk een narcist aan het daten bent. Ook een narcist neemt bijvoorbeeld vaak geen verantwoordelijkheid voor zijn acties en is slecht in het ontvangen van kritiek.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!