Health

Waarom thee drinken de perfecte verkoeling is op warme dagen

thee-drinken-afkoelen-warme-dagen
Foto: Freepik

Een heerlijk kopje thee: daar kunnen we altijd wel van genieten. Toch denken we hier niet standaard aan als de mussen van het dak vallen. Je voorkeur gaat dan waarschijnlijk eerder naar een ijskoud glas water of een lekkere ijskoffie. Misschien heb je weleens gehoord dat theedrinken een wondermiddeltje is als het buiten lekker weer is. Klopt dit eigenlijk wel? Womanly zocht het voor je uit. 

Thee drinken met zomerse temperaturen

Op een warme dag is het belangrijk dat we onszelf goed blijven hydrateren en niet vergeten om te drinken. Ben je benieuwd hoeveel glazen dat per dag zijn? Er bestaat een formule waarmee je onthult of je genoeg water drinkt. Als je minder plast dan normaal of je urine donker van kleur is, dan heb je te weinig gedronken. Zorg er daarom altijd voor dat je een flesje water in je tas hebt om uitdroging te voorkomen.

Ben je er ergens op visite? Een kopje thee tijdens de hitte lijkt misschien een slecht plan, maar is het zeker niet. Volgens Margriet zorgt de hitte van de thee ervoor dat je lichaamstemperatuur tijdelijk stijgt. Daar reageert je lichaam op, waardoor je ’thermostaat’ in je body automatisch lager wordt gezet. Door warme dranken ga je dus meer zweten en daardoor verlies je meer energie dan je binnenkrijgt. Hier koelt je lichaam vervolgens vanaf.thee-drinken-voordelen-warmte

Paar glazen drinken voor het effect.

Misschien denk je nu wel: ‘hoe zit dat dan met warme dranken? Werkt dat dan averechts’ ? Als je veel koude drankjes drinkt, gaat je bloed minder snel stromen. Hierdoor krijg je lichaam moeite met het afvoeren van de warmte. Toch zou je het effect pas waarnemen als je heel veel hete drankjes zou drinken. Het duurt namelijk wel even een tijdje voordat je lichaamstemperatuur daalt of stijgt. Na één theetje zal je dus niet veel merken.

Het blijft natuurlijk wel belangrijk om genoeg te drinken. Als je een beetje uitgekeken bent of je theezakjes en je water ook saai begint te vinden: doe dan wat citroen bij je lauwe water. Dit heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen.

thee-drinken-afkoelen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!