Food & Drinks

Door dit trucje verwijder je die vervelende theeaanslag uit je kopjes

theeaanslag-verwijderen-truc
Foto: Unsplash

Je kent het wel: je pakt een glas of kopje uit je kast en je ziet nog steeds die bruine aanslag van de thee. Ook als je het hebt afgewassen verdwijnt dit niet zomaar. De aanslag komt door de tannine die in thee zit, ook wel ‘looistof’ genoemd. Hoe langer je thee laat trekken, hoe meer er van vrij komt. Daardoor komt ook die iets wrange smaak van thee naar boven. Dit is natuurlijk niet slecht, maar het geeft wel die bruine aanslag. Womanly deelt enkele trucs om die vervelende aanslag te verwijderen.

Hoe kun je de theeaanslag verwijderen?

Zout helpt goed tegen het verwijderen van theeaanslag. Daarvoor zet je de theeglazen of de theepot in de gootsteen en doe je er een paar flinke scheppen zout in. Wrijf met je vingers over de plekken waar je de meeste aanslag ziet. Het beste is het om het wat vochtig te maken. Dan blijft het zout namelijk beter plakken. Spoel het daarna goed af, neem af met een doekje en de aanslag is verdwenen.

Ook citroen is een goede optie om de theeaanslag te verwijderen. Doe een scheutje citroensap in ieder glas en vul het verder met heet water. Laat dit een tijdje (het liefst een hele nacht) intrekken en poets het de dag erna dan weer af met een spons of een doekje. Natuurlijk moet je het daarna nog weer even afwassen, maar behalve dat het lekker ruikt, zal de aanslag ook zijn verdwenen.

verwijderen-theeaanslag

Soda en steradent tegen theeaanslag

Nog twee producten die kunnen helpen: de gootsteen laten vollopen met heet water en er een flinke hoeveelheid soda bij doen. Daarna de glazen er minimaal een uur inzetten en met een borstel of spons de aanslag verwijderen. Ook een tablet Steradent (de beroemde gebitstreiniger) in een glas doen gevuld met heet water helpt. Laat lekker bruisen en wacht even. Ook dan weer goed afspoelen en de aanslag is niet meer te zien.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!