Food & Drinks

Goedkope lifehack: theezakjes opnieuw gebruiken doe je zo

theezakje-opnieuw-gebruiken
Afbeelding: Womanly.nl

Een kopje thee is niet alleen heerlijk verkwikkend, het is ook nog eens gezond. En wist je dat warme thee drinken in de zomer juist verkoelend werkt? Bovendien kun je een theezakje voor veel meer dingen gebruiken dan alleen een kopje thee. Womanly tipt je graag deze goedkope lifehacks om je theezakje vaker dan één keer te gebruiken.

Dubbel theezakje doorknippen

Deze lifehack is niet alleen erg handig, hij is ook nog eens super makkelijk uit te voeren. Het enige dat je nodig hebt, is het theezakje en een schaar. Let op: deze truc werkt alleen bij theezakjes die aan de onderkant met een stukje papier aan elkaar zijn verbonden. Voor één kopje thee heb je helemaal geen twee zakjes nodig. Door de zakjes los van elkaar te knippen, kun je met gemak twee heerlijke kopjes thee zetten.

Het doorknippen van de zakjes vraagt om een beetje oefening en handigheid. De zakjes zijn namelijk van een heel dun papier gemaakt, dat snel scheurt. Knip de onderkant voorzichtig door, zodat de bodem van beide zakjes dicht blijft. Scheur dan heel voorzichtig ook de bovenkant van de zakjes los, of hang beide zakjes in een ander kopje met warm water.

theezakje-gebruiken-knippen

Theezakje voor frisse ogen

Heb je je doorgeknipte zakjes eenmaal gebruikt om te genieten van een lekker kopje thee, gooi ze dan na gebruik dan niet weg. Je kunt de gebruikte zakjes namelijk goed gebruiken voor het opfrissen van je ogen en het verminderen van wallen.

Plaats de zakjes na gebruik even in de koelkast. Leg dan de gekoelde theezakjes op je gesloten oogleden om je vermoeide of gezwollen ogen te kalmeren. De natuurlijke antioxidanten en tannines in thee helpen bij het verminderen van ontstekingen en het verzachten van de huid rondom de ogen.

theezakje-ogen

Gebruik in huis en tuin

Wist je dat gebruikte thee net als koffiedik een goede compost is voor je planten? Net als koffie zit thee boordevol goede voedingsstoffen, waaronder tanine. Je planten in de tuin zullen je dus dankbaar zijn als je de gebruikte theeblaadjes over de aarde strooit. Ook kun je het gebruikte theezakje naast je planten begraven. Dit zorgt ervoor dat je planten het door hun opgenomen water langer vasthouden.

Ook binnenshuis zijn je gebruikte theezakjes een fijne vervanging van andere (chemische) schoonmaakmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld een vochtige, afgekoeld theezakje in huis om vlekken en vuil van spiegels en ramen te verwijderen. De tannines in thee helpen bij het reinigen en laten een streeploos resultaat achter. Met deze slimme lifehacks heb je dubbel zoveel plezier van je thee.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!