top-10-populairste-babynamen
Life & Health

Dit waren de 10 populairste babynamen in 2022

Verwacht je binnenkort een kindje, maar ben je nog niet uit over de naam? We snappen dat dit misschien niet de eerste to-do op je lijstje is. Waarschijnlijk dwingt je nesteldrang je om je huis constant schoon te maken of je ligt juist uitgeteld op de bank films te kijken. Wij maken de keuze makkelijker en verzamelden de top 10 meest populaire jongens- en meisjesnamen van afgelopen jaar voor je. Opvallend: korte en Scandinavische namen zijn op dit moment erg populair.

Meest populaire babynamen

Elk jaar publiceert de Sociale Verzekeringsbank in januari de top 10 van meest voorkomende babynamen van het afgelopen jaar. Zover zijn we nog niet, maar er zijn al veel websites die een voorspelling van de meest populaire babynamen over 2022 geven. De website wijgeboortekaartjes.nl ziet veel geboortenamen voorbijkomen. Op basis hiervan maakten zij een eerste voorspelling van de top 10 babynamen in 2022.

In de lijstjes van de meest populaire babynamen vallen een paar dingen op. Zo blijken korte namen van ongeveer vier of vijf letters het meest populair bij zowel de meisjes als de jongens. Meestal zijn het stoere namen met één of twee lettergrepen. Buitenlandse namen, bijvoorbeeld Scandinavische namen als Finn, Lars en Elin, komen steeds vaker voor.

top-10-populairste-babynamen

Top 10 jongensnamen

De top 10 jongensnamen begint met een nummer 1 die voorgaande jaren ook al de eerste plek haalde: Noah. Dit is niet zo gek, want volgens de Sociale Verzekeringsbank kan het zo’n 25 jaar duren voordat er een nieuwe toplijst ontstaat. De jongensnamen zijn niet alleen in Nederland populair: Lucas, Finn en Liam staan ook internationaal hoog in de top 10. Dit zijn de top 10 jongensnamen van 2022:

 1. Noah
 2. Daan
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Milan
 6. Lucas
 7. Finn
 8. Levi
 9. Liam
 10. Noud

top-10-populairste-babynamen

Top 10 meisjesnamen

Ook bij de meisjesnamen zijn de korte namen populair. De naam Sophie staat al jarenlang in de top, en staat volgens de voorspelling van wijgeboortekaartjes.nl ook dit jaar weer op nummer 1. Opvallend is dat meer dan de helft van de meisjesnamen op de letter -a eindigen. Ook unisex namen, zoals Bobbi, Beau en Jipp zijn een opkomende trend in 2022. Dit zijn de top 10 meisjesnamen van 2022:

 1. Sophie
  2. Mila
  3. Julia
  4.Tess
  5. Milou
  6. Emma
  7. Yara
  8. Evi
  9. Nora
  10. Lotte

top-10-populairste-babynamen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!