Living

Nog 5 minuten? Hierdoor klopt de tijd van je wasmachine nooit

tijd-wasmachine-klopt-niet
Foto: Freepik

Het leven is soms één grote planning. Als je een wasje erin hebt gedaan, moet al het wasgoed snel in de droger zodat de trommel weer leeg is voor een nieuwe lading. Je wil tenslotte niet hebben dat je ’s avond zonder beddengoed zit of dat er geen handdoek is om mee af te drogen. Wanneer je wasmachine nog 5 minuten op het display aangeeft, ben je vervolgens nog een kwartier aan het wachten tot het eind deuntje afgaat. Ligt het aan jouw wasmachine of heeft iedereen hier last van? 

Tijd van je wasmachine klopt vaak niet

Wassen kan soms best een mysterie zijn. Zo vragen wij ons regelmatig af waar die verdwenen sokken nou zijn gebleven of waarom de donkere was vaak zo stinkt na het wassen. Maar waar we eigenlijk het meest mee zitten is dat de tijd nooit juist is op het apparaat. Moet je snel nog even een wasje doen voordat je weggaat? Houd dan minimaal rekening met een kwartier extra. Waarom dit nooit klopt? Via Margriet.nl kwamen we op het verlossende antwoord. Het heeft namelijk te maken met de zeepresten in je wasje.

Volgens Manon Dohmen, director consumer service bij Miele, is je wasmachine eigenlijk heel slim. Zo legt ze aan Bureau Kijk in de Vegte op NPO Radio 2 uit dat het komt doordat er allerlei sensoren in het apparaat meten hoeveel zeepresten er aan het einde van je wasprogramma zitten. Als dit teveel is, dan gaat de wasmachine nog een keertje extra spoelen om het zeep weg te krijgen. De tijd van je wasmachine klopt daardoor niet meer. Voeg dus niet enorm veel wasmiddel toe. Een beetje is genoeg!

wasmachine-tijd

Lichte en zware items in de wasmachine

Een andere reden waarom je soms wat langer moet wachten op je wasje is omdat de timer ruzie heeft met de beladingssensor. Deze zorgt ervoor dat er genoeg water om een schone was te krijgen. Als je bijvoorbeeld zware handdoeken met lichte t-shirtjes wast, raakt je machine een beetje in de war.

Het beste kan je daarom lichte en zware was apart van elkaar wassen en de machine niet helemaal volproppen. De gewichtssensor werkt volgens de Libelle het beste als je eerst de was in de wasmachine doet en daarna pas een programma kiest. Vergeet ook niet om je wasmachine regelmatig schoon te maken zodat je geen verstoppingen krijgt.

wasmachine-wassen

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!