tiktok challenge 5000 euro 100 dagen
Geld & Carrière

Met deze TikTok challenge spaar je 5000 euro in 100 dagen

TikTok challenges zijn vaak grappig of bizar, maar kunnen ook erg handig zijn. De #100envelopchallenge is een challenge waarbij je met behulp van 100 enveloppen een groot bedrag spaart. Want een goed spaarplan kan je in de toekomst veel blijdschap brengen, maar het is vaak moeilijker vol te houden dan gedacht. De ‘100 enveloppen’ TikTok challenge brengt daar verandering in door  het sparen om te toveren in een speelse uitdaging. 

Elke dag een (klein) bedrag

Hoewel veel mensen sparen door elke maand een vast bedrag opzij te zetten, moedigt deze nieuwe TikTok challenge juist aan om elke dag een bedrag te sparen. Op de inmiddels meer dan 170 miljoen keer bekeken hashtag #100envelopechallenge zijn filmpjes te zien van TikTokkers die de challenge aangaan.

Je begint de TikTok challenge met 100 enveloppen en een stift. De challenge is op verschillende manieren uit te voeren. Sommige TikTokkers schrijven op elke envelop een willekeurig bedrag, dat opgeteld samen hun streefbedrag over 100 dagen is. Elke dag pak je dan een willekeurige envelop uit de stapel, en vult de envelop met het geldbedrag dat erop staat. Er zijn ook deelnemers die de enveloppen nummeren met de dag van de challenge: zo vul je envelop met nummer 1 met €1 en envelop nummer 2 met €2, enzovoort. Hierdoor spaar je na 100 dagen het lekkere bedrag van €5050 bij elkaar.

@kickthebj Week 1 of the #100envelopechallenge ! Thanks @ameliarroser for the idea💘 #100envelopes #challenge #savingchallenge #fyp ♬ original sound – Rebecca

5050 euro in honderd dagen

Het idee achter de challenge is dat je gemotiveerd wordt om elke dag een klein bedrag te sparen dat je normaal misschien aan niet-essentiële dingen had uitgegeven. Zo train je jezelf om slimmer met je geld om te gaan en meer inzicht te krijgen in waar je geld naartoe gaat. Hoeveel je uiteindelijk spaart met de enveloppen-truc ligt aan je eigen streefbedrag en natuurlijk aan je eigen budget.

Zo kiezen sommige mensen ervoor om niet elke dag, maar elke week een envelop te vullen. Hierdoor moet je langer sparen, maar is het wel makkelijker te doen met een klein budget. Tiktokker @kickthebj vulde bijvoorbeeld elke week een envelop met een bedrag, waarna ze na 100 weken een totaalbedrag van 5050 dollar had. Het belangrijkste bij deze challenge is dat je goed nadenkt over wat je kunt missen, en natuurlijk dat je het volhoudt om elke dag of week een envelop te vullen. Hoeveel je ook spaart met deze TikTok challenge, je toekomstige jij zal je dankbaar zijn!

@kickthebj Week 1 of the #100envelopechallenge ! Thanks @ameliarroser for the idea💘 #100envelopes #challenge #savingchallenge #fyp ♬ original sound – Rebecca

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!