Beauty

TikTok face taping-trend: werkt het echt tegen rimpels?

tiktok-face-taping-trend-rimpels

Elke dag lijken er wel nieuwe TikTok trends voorbij te komen. Eerder hadden we bijvoorbeeld al geschreven over een sinaasappel eten onder de douche en Heatless curls zonder föhn die vial gingen op TikTok. Nu hebben we er een nieuwe trend bij ontdekt: de face-taping trend. Volgens verschillende mensen verdwijnen rimpels daarmee. Maar is dat ook echt zo? 

Rimpels weg met de TikTok-hack

Op de redactie van Womanly smeren we ons huidje keurig elke dag in met de Hyaluron lijn van beautymerk Junglück die onze rimpels verminderen. Daarnaast denken we ook nog eens na over de juiste slaaphouding die zorgt voor minder rimpels in het gezicht. We zijn er maar druk mee! Komt er dan nu een nieuwe manier bij om rimpels te bestrijden?

Via Happy in Shape kwamen we deze opmerkelijke trend tegen. Misschien heb je het ook wel zelf op TikTok voorbij zien komen? Video’s van mensen die hun gezicht vastplakken met kleurige tapes. Dit is overigens ook een strategie die door sporters worden gebruikt rond de gewrichten en spiergroepen.

@torcha Mai fatto #FaceTaping ? #trending #beautytrends ♬ suono originale – Torcha

Effecten van de TikTok- trend

Het idee van deze hack is dat de tape je huid zo strak trekt, dat het je spieren op een bepaalde plek vasthoudt en zo rimpels tegengaat.  Zoals je misschien als zelf kan bedenken breng je dit aan terwijl je slaapt. We zijn natuurlijk geen Nelly die met pleisters en tape publiekelijk verschijnt. De tape zou moete voorkomen dat je tijdens het slapen alsnog gezichtsuitdrukkingen maakt. Ook zouden fijne lijntje niet dieper in je huid doordringen doordat de tape je huid op z’n plek houdt.

Klinkt het allemaal te waar om mooi te zijn? The Daily Mail heeft het uitgezocht met behulp van dokter Jennifer Ashton. Nee, niet actrice Jennifer Aniston, maar een ware arts. Zij beweert dat het kan helpen, maar dan wel tijdelijk en plaatselijk. Het effect is maar heel eventjes en daarna is het verdwenen. Leuk voor een selfie op Instagram, maar of dat al die moeite waard is?

tiktok-face-lifting

Reacties van de rimpel tape

Heb je een gevoelige huid? Dan is het al helemaal geen goed idee. Het kan zomaar zo zijn dat je gezicht flink rood wordt als je de tape van je smoeltje verwijderd. Je kunt zelfs per ongeluk de bovenste huidlaag mee trekken, waardoor je de huid beschadigd.

De tape kan er ook voor zorgen dat onderliggende spieren in je huid gaan ‘overcompenseren”. En dat geeft juist weer  diepere groeven. Oeps! Dit werkt dus alleen maar averechts en dat willen we natuurlijk niet hebben. Wij slaan deze TikTok trend dus even vriendelijk over.

@theaussierapunzel I didn’t think it would work 🤯 trying the face taping trend! #beauty #skincare #fyp ♬ Hits 2021 – Mashup – Trinix Remix