Living

TikTok Lifehack: balletje aluminiumfolie in vaatwasser doet wonderen

tiktok-lifehack-aluminiumfolie-vaatwasser

Komt jouw vuile vaat niet meer zo schoon uit de vaatwasser? Je kan de machine dan nog een keer laten draaien maar vaak heeft dat geen enkele zin. Wij hebben hiervoor dé oplossing voor jou. Het enige wat je nodig hebt is een stukje aluminiumfolie. Jouw bestek zal voortaan shinen zoals het nog nooit daarvoor heeft gedaan.

Balletje aluminiumfolie in vaatwasser

Vaak heb je altijd wel een rolletje aluminiumfolie in huis om even iets af te dekken. Waarschijnlijk is het nooit bij je opgekomen dat dit keukenmiddeltje ook mega handig is voor in de vaatwasser. We lazen deze lifehack op Margriet.nl en kwamen er ook achter dat het een ware trend is op TikTok. Door een balletje van aluminiumfolie te maken, komen vooral je vorken, lepels en messen er veel schoner uit. Niet is vervelender dan het bestek er weer vies uithalen terwijl de vaatwasser net 3 uur aan heeft gestaan.

Op TikTok deelt de Australische Caroline een simpele tip. Het enige wat je hoeft te doen is een of meerdere balletjes te maken van een stuk aluminiumfolie en deze aan het bestekrek in de vaatwasser toe te voegen. De machine doet de rest voor je. Bekijk voordat je het aanzet nog wel even onze lifehack over wijnglazen in de vaatwasser. Wist je dat je deze op een speciale manier in de vaatwasser kunt zetten zodat zelfs grote glazen erin passen?

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Werking van deze lifehack

Benieuwd hoe aluminiumfolie ervoor kan zorgen dat jij weer een schone vaat hebt? Het antwoord zit in het materiaal van het folie en de ingrediënten van een vaatwastablet. Hierdoor ontstaat namelijk een bepaalde chemische reactie en daardoor gaat alles weer helemaal blinken. Je kunt het een beetje vergelijken met de techniek die wort gebruikt om zilver op te poetsen.

Niet alleen wordt je bestek veel schoner met dit trucje, maar het zorgt er ook nog eens voor dat er geen roestvlekken ontstaan op jouw servies. Heb je daar nu enorm last van? Leg je bestek dan in een bak met heet water met een beetje soda en een propje aluminiumfolie. Dit laat je eventjes inweken en daarna maak je het bestek schoon met een afwasborstel.

bestek-vaatwasser-aluminiumfolie

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!