tino martin salaris per optreden
Geld & Carrière

Tino Martin dronken op het podium? Dit verdient hij per show

De grote artiesten in Nederland verdienen bakken met geld per uur tijdens een show. Tino Martin is een van deze Nederlandse sterren. Voor het trekken van de portemonnee verwacht je natuurlijk wel een goede en zuivere show. Tino werd al meerdere keren verdacht van lam op het podium verschijnen. Maar wat betaal je nou voor een half uurtje Tino Martin op het podium, inclusief al zijn hits?

Volkszanger Tino Martin

Tino Martin brak door met hits als Doe wat je wil (2013), Jij liet me vallen (2014), Later als ik groter ben (2017) en Zij weet het (2018). Hij begon zijn carrière als Rene Froger-imitator. Froger is dan ook zijn grote voorbeeld. Zijn eerste momenten on stage was tijdens de Soundmixshow van Henny Huisman in 2002. Tino is geboren voor het podium en voelt zich hier als een vis in het water.

Zijn echte doorbraak was de mega hit ‘Jij liet me vallen’. Hij won een Edison Award met zijn album en hij kwam eindelijk in de hitlijsten terecht. Sindsdien is Tino niet meer weg te denken van het podium. In 2005 was hij zelfs de meest geboekte artiest van het jaar met meer dan 400 optredens. Je zou zeggen dat Tino geen zenuwen meer voelt op het podium en de drank kan laten staan voor de show. Toch is hij al meerdere keren totaal lam op het podium verschenen. Toch last van plankenkoorts? Of hoor dit bij een volkszanger? Andre Hazes heeft hetzelfde meegemaakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tino Martin (@tinomartin)

Een flink bedrag per uur

Deze week kwam Tino wederom in het nieuws vanwege een show. Dit was niet omdat hij zo’n ijzersterk optreden had gegeven maar omdat hij weer eens dronken op het podium zou zijn verschenen. Althans, dat is wat juicekanaal Life of Yvonne claimt. Hij reageerde al snel met een story om dit allemaal te ontkrachten: „Ik heb voor een volle zaal met enthousiast publiek een professioneel optreden verzorgd”, meent de zanger.

Hoeveel moet je neerleggen om Tino te boeken voor een show? Een optreden van Tino Martin kost 12.500,00 exclusief BTW & Buma. Het gaat hier dan om een optreden van 30 minuten, inclusief een geluidsset en een geluidsman. Wil je ook een live band met professionele orkestbanden? Dan zal je toch echt meer moeten betalen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!