geitenyoga vrijgezellenfeest
Foto: Facebook Geiten Yoga
Life & Health

Geitenyoga: dé aanrader voor een onvergetelijk vrijgezellenfeest

Heb je genoeg van hotyoga en zie jij jezelf al helemaal liggen onderop een lief klein geitje op het verse hooi? Dan is geitenyoga wellicht iets voor jou. Yoga tussen de geitjes is gezellig, grappig, maar ook zeker ontspannen. Het is eigenlijk hét ultieme uitje voor een vrijgezellenfeest. 

Wat is geitenyoga?

Geitenyoga is niet zomaar yoga, maar tijdens zo’n sessie ga je aan de slag met allemaal oefeningen terwijl er vrolijk wat geitjes tussendoor dwarrelen. Het klinkt misschien vreemd, maar het is een super leuke beleving. Kijk er dan ook niet raar van op als er zomaar een geitje op je nek springt. Het doel van geitenyoga is over het algemeen om wat gemakkelijke yoga te doen terwijl je lacht en plezier maakt met de geiten en natuurlijk het gezelschap die je hebt meegenomen.

Eigenlijk gebeurt er van alles tijdens een les op de geitenboerderij in het Amsterdamse bos. Als je in contact komt met de lieve kleine geitjes kun je oxytocine aanmaken, een knuffel- en verbinding hormoon waarvan je ontspannend wordt. Heb je veel stress? Dan is yoga tussen de geitjes dus een enorm goed idee.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GoatYogaAmsterdam (@goatyogaamsterdam)

Wie kwam ooit op het idee?

Yoga zelf is een concept dat als duizend jaren bestaat. Toch gaat geitenyoga nog niet zo lang mee en is het redelijk opkomend. De oprichtster is een vrouw genaamd Lainey Morse, die in 2016 besloot een praktijk te beginnen met een paar geiten die ze bezat in Albany, Oregon.

In die tijd ging de oprichtster door een moeilijk periode met een echtscheiding en diagnose van een ziekte. Een heftige tijd waarin ze juist een opleving kreeg als ze dicht in de buurt van haar geiten was. Ze noemde geitenyoga perfect voor zowel ziel als geest.  Wist je dat geitenyoga ook enorm veel voordelen heeft? Zo verbetert het onder andere de slaapkwaliteit, de ademhaling en flexibiliteit.

Wat kost geitenyoga?

De lessen bij de geitenboerderij in het Amsterdamse bos worden elke zaterdag en zondag tussen 9 en 10 uur in de stal gegeven. Een losse les kost 20 euro. Dat valt dus echte reuze mee! Daarnaast kan je voor een tientje meer ook genieten van een huisgemaakt ontbijt met o.a. koffie/thee, zelfgemaakte geitenkaas (hoe kan het ook anders), eitje van de kippen en huisgemaakte kwark. Het complete ontbijt en lesprijs kun je vinden op de website van geitenyoga.nl 

Doe comfortabele kleding aan waarin je goed kunt bewegen. Losse kleding kun je beter vermijden, want deze harige vrienden kauwen graag en kunnen er met hun bek naar grijpen. Neem ook een setjes extra kleding mee, want het kan weleens voorkomen dat een geitje poep op plast op jouw kleding. Ook schoenen met dichte neuzen is aan te raden omdat de kans groot is dat ze op je voeten kunnen staan. Bang voor pijn hoef je zeker niet zijn. Het kan allemaal wat ongemakkelijk aanvoelen in het begin, maar daarna is het vergelijkbaar met een massage.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

geitenyoga-geitenboerderij
Foto: Facebook Geiten Yoga