Geld & Carrière

Met deze 5 tips bespaar je razendsnel €310 per maand

geld-besparen-manieren
Afbeelding: Unsplash

Soms lijkt het geld wel van onze bankrekening te vliegen. Zeker in deze vakantieperiode gaat het snel op aan aankopen als een nieuwe bikini of airconditioner. Toch kun je met een paar kleine aanpassingen een stuk meer geld besparen dan je denkt. Met de volgende 5 tips bespaar je gemakkelijk gemiddeld 10 euro per dag, waardoor je na een maand al 310 euro gespaard kan hebben!

 1. Bereid je maaltijden van tevoren

Het voorbereiden en daarna invriezen van je maaltijden is niet alleen een goede manier om ervoor te zorgen dat je gezond blijft eten, maar je kunt er ook mee besparen. Zo enthousiast als de moeder die 426 maaltijden kookte hoef je niet te zijn, maar één keer per week al je maaltijd bereiden voor de rest van de week kan een hele duit schelen.

Eten maken voor meerdere keren is vaak goedkoper omdat grotere verpakkingen simpelweg relatief goedkoper zijn dan kleinere verpakkingen. Ook scheelt het hoe vaak je naar de supermarkt moet gaan om boodschappen te de doen en op de dagen dat je echt geen zin hebt om te koken, kies je sneller voor een eigen maaltijd dan Thuisbezorgd.

geld-besparen-maaltijd-bereiden

2. Koop tweedehands kleding

Het is wat ons betreft geen wonder dat platformen zoals Vinted ongekend populair zijn. Op deze app kun je namelijk mooie pareltjes vinden. Ook als je fan bent van merkkleding kun je op Vinted terecht. Het kopen van tweedehands kleding scheelt niet alleen veel geld, het is ook beter voor het milieu.

Om een extra zakcentje te verdienen, kun je ook je eigen kleding op Vinted verkopen. Ga eens goed door je kledingkast en zoek de kledingstukken uit die je al meer dan een half jaar niet hebt gedragen. De kans is groot dat je deze kleding nooit meer aandoet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vinted (@vinted)

3. Geld besparen door goede gewoontes

Goede gewoontes schelen op de lange termijn ontzettend veel. Het verruilen van je dagelijkse koffie bij de Starbucks voor een eigen kopje van thuis kan je een hoop geld besparen. Ook het vaak drinken van alcoholische drankjes kan zorgen voor een flinke deuk in je portemonnee.

Als je graag wilt besparen zonder dat je als een kluizenaar thuis blijft, kun je ook een borreltje thuis organiseren in plaats van in de kroeg. Net zo gezellig, en een stuk vriendelijker voor je portemonnee. Koop daarbij deze heerlijk betaalbare wijnen of maak je eigen cocktails.

wijn drinken

4. Los je schulden af

Schulden leveren niet alleen veel stress op, ze kosten je ook extra veel geld door de rente en boetes. Daarom is het verstandig om je schulden zo snel mogelijk af te lossen. Hoe verleidelijk het ook is om te shoppen en pas later met Klarna te betalen, voor je portemonnee is dit een slecht idee.

Zorg ervoor dat je een haalbaar plan maakt waarmee je je schulden af kunt lossen. Als je moeite hebt met je schulden af te betalen, zijn er vaak ook regelingen te vinden die je kunnen helpen. Hoe sneller je je schulden aflost, hoe meer je per maand kunt besparen.

5. Ga op vakantie in Nederland

Hoe verleidelijk die blauwe zee aan de Costa Brava ook lijkt, op vakantie gaan is een fikse kostenpost. En met de hoge temperaturen van de afgelopen weken lijkt Nederland opeens een stuk aantrekkelijker als vakantiebestemming.

Met een vakantie in ons eigen land kun je dus flink wat geld besparen. Neem bijvoorbeeld een flex abonnement bij NS en reis voor 35 euro per maand onbeperkt in de weekenden. Zo kan je voor een laag bedrag toch vier leuke weekendjes weg in ons eigen land plannen. Ontdek bijvoorbeeld de mooiste wandelroutes in Zuid-Holland.

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NS (@ns_online)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!