geniet-langer-van-parfum
Beauty

Met deze 5 bijzondere tips geniet je veel langer van je parfum

Elke vrouw kun je wel blij maken met een heerlijke fles parfum. Een lekkere geur is de finishing touch nadat je jouw outfit bij elkaar hebt gezocht. Ben jij het type die heel voorzichtig een paar spuitjes van haar parfum opbrengt of juist eentje die zich een slag in de rondte spuit? Wij zochten voor je uit hoe je precies parfum moet aanbrengen en wat de beste plek is. 

Hoe kun je langer genieten van je parfum?

Waarschijnlijk herkent iedereen zich wel hierin: je hebt een vermogen uitgegeven voor een heerlijke nieuwe parfum en wilt deze het liefst de hele dag door ruiken. Wanneer je deze enthousiast opspuit, ruik je na 2 uur niets meer van de geur. Flink balen, want het liefst wil je natuurlijk de hele dag genieten van je nieuwe parfum en verwacht je stiekem ook wel wat complimentjes erover.

Het kan zo zijn dat je dezelfde geur die jij altijd draagt beter bij je buurmeisje ruikt, terwijl jij toch altijd meer parfum opspuit. We hebben namelijk allemaal een ander huidtype. Bij de ene persoon hecht de aroma beter en gaat hij langer mee dan bij de andere. Toch heeft de manier waarop je een luchtje aanbrengt en bewaart ook veel invloed. Lees snel verder hoe!

parfum

1. Aanbrengen op kleding

Vind je het niet fijn om een hele walm met je mee te nemen als je op straat loopt? Dan kun je er ook voor kiezen om een beetje parfum op je kleding te spuiten. Spray een beetje op die mooie jurk of in de winter een beetje op je sjaal, zodat je de geur elke keer weer ruikt als je naar buiten gaat. Let er wel op dat het vervelende vlekken kan achterlaten. Vooral met zijde of wol moet je goed oppassen en met lichte kleuren.

Is het hartje zomer? Ook dan kun je beter geen luchtje op je huid sprayen, maar liever op je kleding. Kies ook voor een luchtje met weinig alcohol zodat ze geen huidreacties kunnen veroorzaken. Het beste kun je kiezen voor een geur zonder ‘fuccomarine’. Dit is een molecuul dat uv-straling opneemt waardoor je huid heftiger kan reageren. De kans op verbranden in de zon is dan zelfs groter op de plekken waar je het luchtje hebt gespoten.

2. Parfum op warme plekjes

Een geur blijft het beste hangen op plekken waar je de hartslag goed kunt voelen om de aderen dichter op de huid liggen. Dit noemen we ook wel de ‘pluspunten’. Je huid wordt op deze plekken opgewarmd door de temperatuur van je bloed. Je decolleté, handen, achter je oren en in je knie- en elleboogholtes zijn perfecte plekken om parfum op te spuiten.

Op deze plekken ruik je de geur het beste. Let er wel op dat dit niet de plekken zijn waar je normaal altijd veel zweet. Parfum en zweet gaan namelijk niet zo heel goed samen. Andere plekken waar de geur zich goed hecht is de huid rondom en in je navel. Spuit dus een beetje parfum daar voordat je dat mooie jurkje aan gaat doen. Nu nog alleen een een beetje make-up aanbrengen en je bent er helemaal klaar voor!

parfum-aanbrengen

3. Bewaren in de koelkast

Een mooie fles parfum zet je het liefst neer op je dressoir zodat hij ook als eye-catcher kan dienen. Toch is dat niet altijd een goed idee. Volgens een artikel van de Metro zegt Mark Knitowski (werkzaam voor Victoria’s Secret Beauty) hierover dat je de levensduur van de geur makkelijk kan verlengen als je de  fles in de koelkast bewaart.

Je kunt zelfs de levensduur met 2 jaar verlengen omdat warmte en licht de kwaliteit van de parfum aantasten. Zet hem wel in de deur van de koelkast. Te koud is namelijk ook weer niet goed. Niet zo’n fris idee dat je Gucci parfum naast het pak yoghurt staat? Je kunt er ook aluminiumfolie omheen wikkelen.

4. In je haar spuiten

Wist je dat parfum heel lang blijft zitten in je haar? Je ruikt de geur zo de hele dag door. Doe dit alleen niet als je een gevoelige hoofdhuid hebt. In parfum zit alcohol en dit kan je hoofdhuid uitdrogen. Het laatste wat je natuurlijk wilt hebben is een geïrriteerde droge hoofdhuid met huidschilfers als gevolg.

Dé oplossing hiervoor: van sommige merken  kun je een hairmist kopen, wat trouwens ook vriendelijker is voor je portemonnee. Hierin zit vaak minder of zelf geen alcohol in verwerkt. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat het bedrag van een eau de parfum en een hairmist enorm schilt. Een hairmist is namelijk veel vriendelijker voor je portemonnee.

parfum-winkel

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!