Style

Zo heb je altijd de juiste trendy kapsels voor jouw haartype

trendy-kapsels-haartype

Naar de kapper gaan voor een nieuw kapsel is een heerlijke vorm van self-care. Je frisse coupe geeft je meteen een goede dosis zelfvertrouwen, als je haar tenminste op de juiste manier geknipt is. Elk haartype vraagt namelijk om een andere verzorging en om een eigen type kapsel. Wij zetten de beste kapsels voor jouw haartype op een rij. 

Dun en fijn haar

Heb je dun en fijn haar dat recht langs je gezicht naar beneden valt? Vraag je kapper dan voor een Oval Layer Cut. Deze look creëert meer volume doordat je je voorste lokken in aflopende laagjes laat knippen. Hierdoor omlijsten de laagjes je gezicht.

Ben je geen fan van laagjes of draag je je haar liever omhoog, dan is een messy bun het perfecte kapsel voor je. Zet je haar vast in een slordige knot en trek aan de voorkant wat plukjes uit. Zet de rest vast met speldjes.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Lichte slag

Heb je van jezelf een lichte slag? Dan heb je geluk! Met dit haartype kun je ontzettend veel kanten op. Heb je lang(er) haar, dan is een middenscheiding een goed idee. Door je haar aan beide kanten te dragen, vallen de golvende lokken mooi langs je gezicht.

Of vraag je kapper om los te gaan met het knippen van laagjes. Heb je het haartype dat van zichzelf een lichte krul geeft als het in laagjes is geknipt, dan is een Butterfly cut een goede look. Bij deze look creëer je een volumineus effect door in het hele haar en aan weerszijden van het gezicht laagjes te knippen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MATILDA DJERF (@matildadjerf)

Flinke krul

Krullend haar is dit seizoen een erg trending haartype. Heb je van jezelf al mooie krullen, laat ze dan vooral lekker los. Dit haartype is vaak wat droger en stugger dan andere soorten haar.

Zorg daarom dat je je haren met de juiste producten verzorgd. Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner en neem wekelijks een voedend haarmasker om je krullen extra happy en healthy te houden.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by KATY PERRY (@katyperry)

Kroeshaar

Met kroeshaar kun je alle kanten op. Het verzorgen van kroeshaar vraagt wat inspanning, maar met dit haartype kun je de meest prachtige kapsels creëren. Door bijvoorbeeld het invlechten van je haar maak je een stoer of juist elegant kapsel dat lange tijd mooi blijft.

Of kies ervoor om je haar kort te knippen. Korte kapsels zijn de trend voor dit seizoen, en zijn bovendien makkelijk te onderhouden. Bovendien staat het fantastisch bij elke outfit. Short hair, don’t care!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!