typetje-iris-rulkens
Media & Entertainment

Met typetjesqueen Iris Rulkens lig je gegarandeerd in een deuk

Vind jij het altijd jammer als er een aflevering van Temptation Island of Married at First Sight is afgelopen? Niet getreurd, want comedian en presentatrice Iris Rulkens gaat daarna nog vrolijk verder. Letterlijk elke celebrity kan ze nadoen. Move over Najib Amhali. Deze grappige krullenbol verdient wat ons betreft een groot podium.

Wie is Iris Rulkens?

Persoonlijk vinden wij de imitatie van Famke Louise het meest hilarisch, maar van typetjes zoals de autoverkopers en de carnavalsvierders kunnen we ook helemaal genieten. Op 25 juni 1991 zag deze blondine het levenslicht in Leende. Het leven voor Iris is niet altijd grappig en vrolijk geweest. Haar vader overleed namelijk op zijn 30ste aan een fataal motorongeluk. Toen ze zelf 2 jaar geleden deze leeftijd bereikte, was haar motto (zoals ze zelf zegt op haar website): ‘Enjoy the ride. Fuck de eindbestemming en geniet van de weg ernaartoe!’

Je kunt je voorstellen dat er behoorlijk wat emoties in de familie zit. Iris moest en zou iedereen aan het lachen krijgen. Zo bedacht ze grappige shows, acts en toneelstukjes dat in het begin alleen haar familie bereikte. In 2012 pakte ze het grootst aan door haar eigen theaterschool Shine productions op te richten. Kinderen konden hiermee in de spotlight staan. ook kun je haar misschien kennen van verschillende programma’s die ze tien jaar lang presenteerde zoals Woontips, Lifestyle Experience en de Helden van Nu.

Filmpjes van Iris Rulkens gaan vaak viral

Zo’n 3 jaar geleden werd de naam Iris Rulkens een begrip. Haar bereik werd groter en groter en er kwamen steeds meer hilarische typetjes en imitaties bij. Regelmatig gingen deze helemaal viral. In 2021 werd deze meid zelfs genomineerd als Beste Nieuwkomer op social media.

Iris heeft verschillende formats die regelmatig terugkeren. Zo heeft ze bijvoorbeeld de ’typetjes machine’ waarin ze aan het rad draait en ter plekke de persoon die verschijnt moet imiteren. Ook doet ze herkenbare situaties na die iedereen weleens heeft meegemaakt bij de kapper of in de sportschool. Ben je bijvoorbeeld een klager of enthousiasteling? Iris kan ze allemaal imiteren. Wij kunnen niet wachten op meer hilarische filmpjes van deze grappenmaakster.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris Rulkens (@irisrulkens)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris Rulkens (@irisrulkens)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris Rulkens (@irisrulkens)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Iris Rulkens (@irisrulkens)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!