unhidden inclusieve kleding elk lichaam
Style

Unhidden UK ontwerpt inclusieve kleding voor elk lichaamstype

We kunnen wel eens klagen als we voor onze kledingkast staan en we vinden dat we geen leuke fashionable outfits hebben. Hoewel we verveeld kunnen zijn met de kleren die we hebben, is het dragen van normale kleding voor sommige mensen bijna niet mogelijk. Zo kan een lichamelijke aandoening ervoor zorgen dat bijvoorbeeld een broek of trui niet goed zit. Onderneemster Victoria Jenkins besloot hier iets aan te doen en richtte het kledingmerk Unhidden op.

Geen passende kleding

Het ongemak van kleding die net niet past of onmogelijk is om zelf aan te trekken: Victoria Jenkins ondervond dit probleem zelf toen ze op haar twintigste een kankerbehandeling onderging. Als technisch textielspecialist werkte Jenkins voor haar ziekte samen met diverse bekende modehuizen. Toen ze zelf een handicap kreeg raakte, had ze moeite met het dragen van bepaalde kleding.

Tijdens een 10-daags ziekenhuisverblijf in 2016 ontstond het idee voor een inclusief kledingmerk toen Jenkins een andere patiënt zag worstelen met haar kleding. Als de arts langskwam, moest ze zichzelf eerst helemaal uitkleden voordat de arts bij haar stoma kon. Om deze reden droeg de vrouw alleen nog maar pyjama’s. Jenkins kwam erachter dat er geen passende kleding bestond voor mensen met een handicap. Vanuit deze zoektocht begon zelf met het ontwerpen van haar exclusieve kledinglijn.

 

Unhidden: een nieuw tijdperk in mode 

Met de ontwerpen van Unhidden beoogt Jenkins een ‘nieuw tijdperk in de mode’ in te luiden, waarbij modieuze kleding voor elk lichaam en elke maat verkrijgbaar is. Ook hoopt Jenkins in de toekomst workshops te geven waarin ze mensen leert om hun kleding zelf te vermaken zodat deze optimaal naar hun lichaam en wensen past.

Op dit moment verkoopt Unhidden onder andere broeken die speciaal gemaakt zijn voor mensen in rolstoelen en een blouse met verborgen openingen waardoor draagbare arm en borstinfusen makkelijker toegankelijk zijn. Daarnaast geeft het merk bij elk item een transparante uiteenzetting van de productiekosten en winst. Ook is het mogelijk om elk kledingstuk met een persoonlijke aanpassing te bestellen. Met haar inclusieve en transparante kledingstukken stelt Jenkins ‘Mensen en de planeet boven winst’.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!