Beauty

20 minuten onder UV-lamp voor gellak zelfde effect als zonnebank

uv-lamp-gellak-zelfde-effect-zonnebank

Mooie nagels, daar houdt iedereen van! Het is natuurlijk ontzettend fijn als je nagellak er niet al na één dag afbladdert. Gelnagels zijn daarvoor dé perfecte oplossing. Je kunt gaan voor de luxe en een nagelsalon bezoeken, maar het is natuurlijk ook een optie om zelf een nagelstudio set aan te schaffen. Lidl verkoopt ze voor maar twee tientjes. Doe je het liefst elke 3 weken een nieuw gellakje op je nagels? Misschien ga je daar nu wel anders over denken. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je hiermee je huid flink kan beschadigen.

Uv-lamp voor gellak blijkt schadelijk te zijn

Via Linda.nl kwamen we erachter dat regelmatig je nagellak laten uitharden onder een UV-lamp toch niet zo’n heel goed idee blijkt te zijn. Onderzoekers van de Universiteit van San Diego keken wat deze nagelbehandeling met je huid doet. Blootstelling aan het blauwe licht zou al na één sessie van twintig minuten leiden tot apoptose (celdood). De cellen zouden zelfs tot een kankerverwekkende vorm kunnen muteren.

Heel soms jezelf verwennen bij de nagelsalon kan gelukkig geen kwaad. Geen paniek dus als je jouw nagels soms een upgrade geeft onder die UV-lamp. Toch moet je het dus niet te vaak doen. Deze manicure is dus lang niet zo onschuldig als je eigenlijk zo denken.

uv-lamp-gevaarlijk-nagelstudio

Meer onderzoek naar UV-lamp

Uit verder onderzoek moet blijken of dergelijke Uv-straling een verhoogde kans op huidkanker kan veroorzaken. Toch is één ding zeker: de apparaten beschadigen dus sowieso je huid en maakt het er niet beter op. Kan jij toch niet zonder die verzorgde gelnagels? Het is dan verstandig om rekening te houden met vragen zoals: hoe gevoelig ben je voor de zon? Verbrand je snel en heb je een bleke huid? Als je op de laatste twee al volmondig ‘ja’ kan beantwoorden, dan is het sowieso verstandig om om weg te blijven van die UV-lamp.

Onderzoek moet uitwijzen of dergelijke Uv-straling een verhoogde kans op huidkanker veroorzaken. Dat wil niet zeggen dat het recente onderzoek niet geslaagd was. Eén ding is zeker: de machines beschadigen wel degelijk menselijke cellen. Toch mooie en verzorgde nagels? Een ander alternatief zijn nagelstickers die je tegenwoordig bij elke drogist kunt kopen. Een stuk gezonder en zien er net zo mooi uit. Voor 8.95 euro heb je al een complete set bij Bol.com

SHOP NU VOOR 8,95
nagel-stickers

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!