Life & Health

Vakantie met de auto – de beste tips tegen verveling onderweg

Vakantie met de auto de beste tips tegen verveling onderweg

Een vakantie begint meestal met een lange autorit. Hoewel iedereen er altijd naar uitkijkt snel op de plaats van bestemming aan te komen, gaan er vaak vele uren voorbij voordat het zover is. Meestal duurt het niet lang voor de verveling in de auto toeslaat. Wanneer je alleen begint reist valt het soms nog wel mee, je zet lekker je favoriete muziek aan en bent vooral bezig met het besturen van de auto.

Voor passagiers aan boord is het vaak een ander verhaal. De eerste uurtjes zijn nog wel te doen, maar daarna draait alles om het tegengaan van verveling. Passagiers die al volwassen zijn, kunnen gewoon even de online spelbibliotheek 777 bezoeken. Maar ook voor kinderen en jongeren zijn er een aantal manieren om de verveling in de auto tegen te gaan.

Verveling bij kinderen tegengaan

Vooral als er een lange autorit op het programma staat is het belangrijk je reis goed te plannen en alvast te bedenken hoe de kinderen de reis goed doorkomen. Inmiddels hebben veel kinderen een eigen mobiele telefoon, waarop ze verschillende spelletjes kunnen spelen. Aan de andere kant wil je liever niet dat ze urenlang op hun telefoon zitten. Lang staren naar een klein schermpje kan namelijk leiden tot misselijkheid en hoofdpijn.

Gelukkig zijn er andere manieren om kinderen bezig te houden en de verveling tijdens een lange reis tegen te gaan. Dvd-spelers die speciaal zijn ontworpen voor lange autoritten zijn hiervoor erg handig. Ze bieden ideaal vermaak en je kunt de schermen snel en gemakkelijk aan de hoofdsteunen vooraan bevestigen. Maak vooraf thuis samen met de kinderen een verstandige selectie van films.

Zo kun je ervoor zorgen dat de meereizende kinderen een bepaalde tijd bezig zijn en zich niet vervelen. Vergeet echter de bijbehorende koptelefoon niet, want alleen dan blijft het rustig in de auto en horen de andere passagiers niet wat er achterin wordt bekeken.

Plan rustpauzes

Urenlange autoritten kunnen al snel een echte uitdaging worden. Rustpauzes zijn daarom erg belangrijk. Veel rustplaatsen bieden tegenwoordig niet alleen een toilet, maar ook vermaak voor kinderen. Speeltuinen zijn ideaal, zodat de kleintjes eindelijk weer in beweging komen en de kans krijgen om hun energie kwijt te raken.

Het kan ook handig zijn om eten van thuis mee te nemen. Vooral kinderen zijn vaak niet blij als ze niet het eten krijgen dat ze lekker vinden. Neem wat lekkere en gezonde snacks mee en eet buiten de auto op een parkeerplaats. Zo hoeven ze tijdens het eten en drinken niet stilletjes in de autostoel te zitten, maar kunnen ze in de frisse lucht de benen te strekken. Na een een eetpauze en wat beweging kan de reis weer voor enige tijd ongestoord worden voortgezet.

Samen de verveling tegengaan

Er zijn veel spelletjes die gemakkelijk samen in de auto kunnen worden gespeeld. Veel van deze spelletjes bestaan al tientallen jaren, maar hebben gelukkig niet hun charme en aantrekkingskracht verloren. Een van deze spelletjes is het spel “Ik pak mijn koffer”. Dit spel heeft al vele generaties vermaakt en ervoor gezorgd dat verveling geen kans krijgt. Naast een beetje fantasie vraagt dit spel ook oplettendheid. De eerste speler begint met de zin: “Ik pak mijn koffer in en neem mee: een paar schoenen.” Deze zin wordt vervolgens herhaald door de volgende speler, die er vervolgens iets aan toevoegt. Deze zin kan bijvoorbeeld zijn: “Ik pak mijn koffer en neem mee: een paar schoenen en een radio ”

Niet alleen de klassieke stukken bagage mogen in de denkbeeldige koffer worden ingepakt, laat de fantasie vooral de vrije loop. Als je wilt, kun je ook je kat, een hamer, een pierenbadje of wat je maar wilt inpakken. Het is belangrijk om de bagage in de juiste volgorde in te pakken. Hoe langer de lijst, hoe moeilijker, maar ook leuker het spel wordt.

Een ander spel dat er al generaties lang voor vermaak zorgt is het spel: “Ik zie iets wat jij niet ziet, en dat is (hier wordt een kleur genoemd).” De passagiers moeten nu raden wat er bedoeld wordt. Misschien was het de rode auto die net werd ingehaald of is het een achterlicht of misschien een vluchtstrook. Er zijn verschillende mogelijkheden. Om dit spel te spelen moet je gewoon een beetje opletten en goed om je heen kijken.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!