Life & Health

Zo houd je dat vakantiegevoel thuis nog even lekker vast

vakantiegevoel-thuis-vasthouden
Foto: Freepik

Heb je ook zo genoten van je vakantie in een (hopelijk) zonnig land? Dat heerlijke ontspannen gevoel van ‘even helemaal niks’ hopen we bij thuiskomst nog lekker lang vast te houden. Maar helaas zorgen de dagelijkse beslommeringen zoals werk, het huishouden en drukke agenda’s al snel weer voor het bekende gejaagde leven. Hoe zorg je ervoor dat je die ontspannen sfeer ook thuis nog lang vasthoudt? Womanly geeft je 5 tips. 

1. Maak een ‘vakantie-terugblik’ boekje

Die fijne herinneringen maak je natuurlijk om te onthouden. En hoe kan dat nou beter dan met een ouderwets fotoboek? Bovendien is het maken van een fotoalbum ook nog eens een ontspannende gebeurtenis op zich. Neem de tijd om je vakantieherinneringen vast te leggen in een mooi boekje. Plak foto’s, schrijf over je ervaringen, en bewaar kleine souvenirs.

Blader er regelmatig doorheen wanneer je behoefte hebt aan een beetje ontsnapping aan het dagelijks leven. Deze tastbare herinneringen kunnen je direct terugbrengen naar de ontspanning van je vakantie. Ben je niet zo van het knutselen? Probeer dan een fotoboek van Once Upon. Hierbij maak je direct vanuit een app op je telefoon een prachtig fotoboek om te laten drukken.

vakantie-gevoel-fotoboek

2. Bedenk een fijne dagroutine

Vond je het tijdens je vakantie zo heerlijk om elke ochtend met een wandeling te beginnen? Probeer deze fijne momenten van je vakantie ook in je dagelijkse leven toe te passen. Het vraagt wat extra discipline (sta bijvoorbeeld ’s ochtends een uurtje eerder op), maar zo houd je dat fijne ontspannen gevoel een stuk langer vast.

Geen wandelfan? Creëer dan bijvoorbeeld je eigen thuis-spa in je badkamer voor een ontspannen avondroutine. Maak er elke avond een moment van om je gezicht te wassen, te masseren en met een fijne crème te behandelen.

3. Experimenteer met nieuwe recepten

Een geweldige manier om het vakantiegevoel vast te houden is door de smaken van je vakantiebestemming mee naar huis te nemen. Probeer recepten na te maken die je daar hebt geproefd. Die heerlijke paella aan het Spaanse strand, of die goddelijke tiramisu bij dat romantische restaurantje in Italië: waarom zou je deze niet thuis ook kunnen maken?

Koken kan een creatieve en ontspannen manier zijn om de herinnering aan je vakantie levend te houden. Bovendien genieten jij en je huisgenoten ook nog eens van het resultaat!

vakantie-gevoel-tiramisu

4. Maak van je huis een rustgevende oase

Je omgeving doet veel meer met je stress niveau dan je denkt. Is je huis altijd nét iets te rommelig, dan heeft dit invloed op je algehele stemming. Plan daarom elke week een vast opruim- en schoonmaak-uurtje in. Door deze op een vast moment van de week in te plannen, geef je jezelf toestemming om er op de andere momenten niet zo aan te denken.

Richt je huis ook in op een manier die ontspanning en rust uitstraalt. Denk aan comfortabele kussens, fijne geurkaarsen (met een knetterend lontje), zachte dekens en rustgevende kleuren. Creëer een plek waar je je kunt terugtrekken en je weer even in de vakantiemodus kunt gaan.

vakantie-gevoel-interieur

5. Verken je eigen stad

Één van de dingen die tijdens de vakantie voor de meeste ontspanning zorgt, is het opdoen van nieuwe ervaringen. Je hersenen onttrekken zich aan de dagelijkse sleur en worden verkwikt door alle nieuwe indrukken. Zorg er daarom voor dat je regelmatig even een moment neemt om je eigen stad op een andere manier te ontdekken.

Stap in de rol van toerist en bezoek je stad alsof je deze voor de eerste keer ziet. Ga bijvoorbeeld eens langs die delicatessenzaak waar je anders nooit komt, of bezoek een kerkje of museum die je normaal altijd overslaat. Je zult zien dat er nog genoeg te ontdekken valt in je eigen omgeving.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!