Food & Drinks

Dit zijn de verborgen gezondheidsvoordelen van pittig eten

verborgen-gezondheidsvoordelen-pittig-eten
Foto: Freepik

Pittig eten, de een houdt er van, de ander krijgt al rillingen als je er aan denkt. Je hebt natuurlijk gradaties in pittigheid, maar het hoeft niet altijd zo te zijn dat de tranen over je wangen rollen. Bovendien kun je er aan wennen als je het vaker eet. Nu kwamen wij er achter dat het eigenlijk best gezond voor je is om regelmatig pittig te eten. We geven je daarom hierbij de redenen waarom dit zo is.

Pittig eten verlaagt je bloeddruk en vermindert stress

Dat lijkt best gek. Bij pittig eten zie je toch snel iemand voor je waarvan het zweet uitbreekt en de hartslag op hol slaat. Maar wat blijkt: in peper zit zowel vitamine A als C. En die versterken je bloedvaten. Er zit namelijk capsaïcine in, wat het bloed makkelijk door je lichaam laat stromen. Daardoor krijg je een goede bloeddruk en helpt chilipeper ook nog eens tegen een verhoogd cholesterol gehalte.

Daarnaast zorgen pepers dat de serotonine in je lijf, het hormoon dat je een geluksgevoel geeft, een oppepper krijgt. Als je het dus weer een keer eet herinnert je lichaam dat gevoel en wordt je vrolijker van het eten waar pepers in zijn verwerkt. Dat is een goede om te onthouden als je weer eens stress hebt en daardoor snacktrek krijgt. In plaats van iets zoets te gaan eten neem je juist iets pittigs. En je stress verdwijnt meteen.

pittig-eten-gezond

In plaats van medicijnen neem je beter wat pittigs

De capsaïcine, die we al eerder noemden, is niet alleen goed voor je bloed maar helpt ook tegen ontstekingen. Het remt het niet alleen maar vecht er ook echt tegen. Het stilt dus de pijn en kan ook goed gebruikt worden tegen hoofdpijn. Dat is toch beter dan weer een paracetamol slikken. Als je het combineert met cafeïne helpt het heel goed tegen hoofdpijn en dus ook als je een migraine voelt opkomen. Een vleugje in je koffie is dus een goede tip.

pittig eten

Pittig eten verbetert de stoelgang

Je hebt vast wel gehoord dat je na het eten van pittig eten een tijdje op het toilet zit. En dat zijn dan vast geen fijne verhalen. Uit onderzoek blijkt dat die capsaïcine in pittig eten de stoelgang bevordert. Het zorgt er ook voor dat je eten sneller verbrandt. Of er verband zit tussen die 2 dingen weten we niet, maar dat je stofwisseling sneller gaat is meestal niet heel vervelend. Dan blijf je er lekker slank bij.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!