Living

Dit gebeurt er met al die verdwenen sokken in je wasmachine

verdwenen-sokken-wasmachine

“Kleine wasjes, grote wasjes. Doe ze in je wasmasjien. Laat maar lekker draaien.” Deze zomerhit van Trafassi is alweer bijna 40 jaar oud. Toch draaien die kleine wasjes niet altijd zo lekker in de wasmachine. En dan hebben we het voornamelijk over sokken. Het is een mysterie waar iedereen mee te maken heeft: verdwenen kousen tijdens het wassen. Waar blijven ze toch? Wij zochten het voor je uit!

Mysterie met sokken in de wasmachine

Oké we geven het eerlijk toe: er zijn erge dingen dan een paar versleten sokken kwijtraken in de wasmachine. Zo kan je bijvoorbeeld je was flink verkleuren als je per ongeluk alles bij elkaar gooit. Gelukkig kun je dit vaak met citroensap weer prima oplossen. Toch is het flink irritant als je na een tijdje door je sokken voorraad heen bent omdat ze allemaal verdwijnen in de wasmachine.

Via Manly.nl kwamen we een artikeltje tegen over hét wasmachine sokken mysterie. De wasmachine ziet jouw kousen als een ware snack en eet ze ook echt op. Als het rubbertje van de deur ook  maar een beetje is versleten, ontstaat er een kiertje tussen de trommel en de kuip. Hierdoor kunnen kleine kledingstukken ertussen gaan zitten. Deze worden tijdens de wasbeurten erna ‘verpulvert’ en slijten langzaam weg.  Daarna verdwijnen de sokken of andere mini kledingstukken in kleine deeltjes door de afvoer.

sokken-verdwijnen-wasmachine

Verdwijnen sokken voorkomen tijdens het wassen

Gelukkig geeft het over het algemeen niet hele grote problemen als er een sok tussen de trommel en de kuip belandt. Toch word het probleem wel groter als je sok verder glipt tussen de onderdelen in de wasmachine. Daarnaast is het ook geen goedkopen grap om elke keer weer nieuwe kousen aan te schaffen. Gelukkig kun je de kosten daarvan compenseren door zelf wasmiddel te maken. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor het milieu.

Hoe zorg je er nou voor dat jouw hongerige wasmachine niet al die sokken opeet? Het beste kun je kleine kledingstukken zoals mini rompertjes en sokken in een wasnetje doen voordat je ze gaat wassen. Zo raken ze niet kwijt en hoef je ook niet een speurtocht op te zetten naar jouw verdwenen voetwarmhouders. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd goed om je wasmachine regelmatig schoon te maken.

sokken-wasmachine-kwijt