Living

Vergeeld kussen weer stralend wit krijgen? Een eitje met deze lifehacks

vergeeld-kussen-wassen-voorkomen
Foto: Freepik

Wist je dat een mens gemiddeld één derde van zijn leven slapend doorbrengt? Daarom is een fijn kussen erg belangrijk. Als je je kussen al een tijdje gebruikt, zul je merken dat je vergeelde kussens krijgt. Deze gele vlekken ontstaan onder andere doordat je ’s nachts zweet. De zweetvlekken trekken in je kussen en zorgen voor vieze gele vlekken. Hoewel het er vies uitziet, is het gelukkig ook makkelijk schoon te krijgen. Womanly deelt de beste lifehacks om je vergeelde kussen weer stralend schoon te krijgen. 

Hoe verwijder je gele vlekken uit je kussen?

Ieder mens zweet in zijn slaap. Je hoeft je dus niet te schamen voor de gele vlekken in je kussen, ook al zien ze er allesbehalve smakelijk uit. Om de gele vlekken effectief uit je kussens te krijgen kun je ze op verschillende manieren wassen. Je kunt ze een rondje mee laten draaien in de wasmachine, maar voor een nog schoner resultaat gebruik je eerst een handwasje. Bekijk ook altijd de wasvoorschriften op je kussen zelf! Een kussen gemaakt van traagschuim kan bijvoorbeeld niet in de wasmachine.

Om deze vlekken effectief te verwijderen, kun je het beste kiezen voor natuurlijke reinigingsmiddelen. Gebruik bijvoorbeeld baking soda: een van onze favoriete wondermiddelen uit de schoonmaakkast. Dompel je kussen onder in een teil met heet water. Voeg daar een half kopje azijn en een half kopje baking soda aan toe. Laat het kussen dan een uur weken, spoel deze af en was het vervolgens in een normaal wasprogramma in de wasmachine.

vergeeld-kussen-wassen

Vergeelde kussens voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, en hetzelfde geldt voor die vergeelde kussens. Je kussen is een opvang voor veel verschillende vloeistoffen die ’s nachts van je gezicht afkomen, zoals zweet, kwijl en nachtcreme. Bovendien verzamelen er in je kussen een heleboel microscopisch kleine beestjes, zoals huisstofmijt. Ieks! Bij die gedachte staan we liever niet al te lang stil.

Om je kussen altijd lekker fris te houden, kun je hem het beste zo om de twee maanden wassen. Hou je voor het wassen altijd aan de wasinstructies op het kussen zelf. Wil je je kussen tussendoor fris houden, meng dan wat water, citroen en baking soda in een sprayflacon, en spray daarmee je kussens. Laat ze vervolgens buiten even uitwaaien. Zo zijn ze snel weer fris en klaar voor gebruik. Zweet je ’s nachts erg? Overweeg dan om een speciaal kussen tegen zweten te kopen.

vergeeld kussensloop