whisky hoestdrankje
Health

Flink verkouden? Whisky is het nieuwe hoestdrankje

Loop jij de hele dag te proesten en te hoesten en helpt niks tegen jouw verkoudheid? Dan zit je waarschijnlijk flink te balen dat het maar niet overgaat. Je zou denken dat de apotheek de ´place to be´ is om van jou verkoudheid af te komen. Toch is niet minder waar; de plaatselijke slijterij is dé plek waar jouw oplossing ligt. Whisky blijkt namelijk het allerbeste hoestdrankje te zijn. 

Whisky beste hoestdrankje tegen verkoudheid

Er was een tijd dat iedereen wegdook als je even onschuldig nieste. Je had nog net geen misdaad gepleegd als er ook nog een hoestje bij kwam kijken. Gelukkig is dit coronatijdperk wel een beetje verleden tijd. Natuurlijk is het alsnog belangrijk om altijd in je elleboog te niezen en om aan hygiëne te denken. Uiteraard wil je er ook voor jezelf zo snel mogelijk vanaf zijn.

Volgens Dr. William Schaffner, van het Vanderbilt University Medical center, biedt whisky de perfecte uitkomst om van je verkoudheid af te komen. Hoe dit zo komt? Deze Engelse Jenever zet je bloedvaten uit en daardoor verdwijnt de infectie in keel. Kondig jij steeds aan geen druppel meer te drinken na al die verschrikkelijke katers en lukt dit maar niet? Nu kun je eindelijk ongegeneerd alcohol nuttigen zonder schuldgevoel.

whisky-verkouden-hoestdrank

18+ recept: Whisky hoestdrank

Voor dit brouwseltje heb je slechts citroensap, gekookt water, honing en uiteraard whisky nodig. Kies als Whisky variant de bourbon. Dit is een Amerikaanse whisky die voor minstens 51 procent van mais wordt gemaakt en een zoetere smaak heeft dan de andere whisky’s. Waarschijnlijk heb je deze ingrediënten al gewoon thuis liggen. Ben je niet ziek, maar toch benieuwd naar de smaak van onderstaand mengseltje? Dan kan je natuurlijk ook gewoon doen of je last heb van de mannengriep. Ook als vrouw is er altijd wel een reden te vinden.

Voor dit brouwseltje meng je eerst de bourbon met 60 milliliter citroensap en 60 milliliter water in een mok en verwarm je het goedje zo’n 45 seconden in de magnetron. Daarna voeg je de heerlijk zoete honing toe. Als laatste stap roer je alles goed door elkaar en verwarm je het mengsel nog een keertje voor 45 minuten. Nu hoeven we waarschijnlijk niet meer proost te zeggen na een flink niesbui, maar zeggen we proost op dit heerlijke drankje, oftewel Cheers!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!