Geld & Carrière

Dit is het ondernemende vermogen van zakenvrouw Nicolette van Dam

vermogen nicolette van dam

Je hebt soms van die mensen die alles lijken te kunnen. Zoals Chantal Janzen haar glansrijke carrière als musicalster inruilde voor hoofdredactrice van haar eigen magazine, zo heeft ook voormalig soapster Nicolette van Dam haar carrière omgetoverd in een zakenimperium waar je u tegen zegt. Zo werkt ze voor diverse non-profit organisaties, schreef ze samen met haar man een boek, is ze influencer en runt ze een brasserie. Benieuwd wat al deze ondernemingen haar opleveren? Wij zochten het voor je uit.

De carrière van Nicolette van Dam

Nicolette van Dam begon haar succesvolle carrière als actrice in de serie ZOOP. De serie was meteen enorm succesvol, en kreeg al snel een vervolg in de vorm van drie films. Voor de film ‘Zoop in India’ ontving de jonge Nicolette een nominatie voor een Gouden Kalf, de belangrijkste prijs voor acteurs in Nederland. ZOOP was het begin voor een succesvolle carrière als actrice en presentatrice. Zo had Nicolette onder andere een hoofdrol in de serie Voetbalvrouwen en presenteerde ze Ik wed dat ik het kan, WieKent Nederland en Kitchen Impossible.

Maar de 38-jarige is niet alleen succesvol op televisie. Samen met haar man Bas Smit schreef ze in 2021 het boek ‘Nederland heeft alles’ en in 2022 het vervolg ‘Amsterdam heeft alles’. Deze boeken kwamen mede tot stand door het grote bereik dat zowel zij als haar man Bas Smit op Instagram hebben. Nicolette gebruikt haar rol als influencer ook door samenwerkingen aan te gaan met diverse kledingmerken. En alsof actrice, schrijfster en influencer nog niet genoeg is, is Nicolette ook nog eens mede-eigenaar van het restaurant Brasserie van Dam, dat ze samen met haar broer runt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

Vermogen Nicolette van Dam

Door haar populariteit is Nicolette van Dam een veelgevraagd gezicht voor allerlei organisaties. Zo werkt ze sinds 2010 voor Unicef, een organisatie die zich inzet om kinderen in arme landen een beter leven te geven. Daarnaast is Nicolette ambassadeur voor de Nationale Postcodeloterij, waarvoor ze regelmatig in reclames verschijnt. Voor dit werk ontvangt ze zo’n 200.000 euro per jaar.

Wat al deze ondernemingen haar precies opbrengen, is niet bekend. Wel kunnen we ervan uitgaan dat Nicolette en haar man een aardig vermogen hebben opgebouwd. Zo hebben alleen al haar boeken zo’n 2 miljoen opgebracht, waarvan Nicolette een percentage ontvangt. Haar carrière als actrice, presentatrice en influencer zal haar ook zeker geen windeieren hebben gelegd, net als de opbrengsten van de goedlopende brasserie. Al met al wordt het inkomen van Nicolette van Dam geschat op zo’n 10 miljoen euro.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicolette van Dam (@nicolettevandam1)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!