Beauty

Dit is het belangrijke verschil tussen een dag- en nachtcrème

verschil-dagcreme-nachtcreme
het verschil tussen dagcrème of nachtcrème (Afbeelding: Unsplash)

Smeren kun je leren, zei Patty Brard tijdens de lancering van haar nieuwe anti-aging CC cream. Dat een goede crème wonderen kan doen voor je gezicht is geen geheim. Toch kan het best een uitdaging zijn om de juiste crème voor jouw gezichtstype te kiezen. Zo bestaan er ontelbaar veel verschillende crèmes met ieder een andere werking, waaronder een aparte dag- en nachtcrème. Maar wat is het verschil tussen deze twee? En maak het echt uit welke crème je wanneer gebruikt? Womanly zocht het voor je uit.

Beschermen of herstellen

Hoewel er tegenstrijdige berichten op het internet te vinden zijn of er wel degelijk een verschil is tussen dag- en nachtcremes, lijkt het voornaamste verschil te zitten in de functie van de crème. Dagcrème bevat meestal een spf, die de huid beschermt tegen de schadelijke straling van de zon. Dit is ’s nachts uiteraard niet nodig, en je zult deze toevoeging in nachtcrèmes dan ook niet aantreffen.

De meeste nachtcrèmes zijn ook ontwikkeld om de huid in de nacht te herstellen van de schade die het overdag heeft opgelopen. Waar de meeste dagcrèmes licht van textuur zijn en de huid vooral niet te vettig of glanzend maken, zijn nachtcremes juist dikker en vettiger van structuur. Meestal trekt deze crème minder snel in dan dagcrème. Maar aangezien jij toch bezig bent met je schoonheidsslaapje is dit niet zo erg.

dagcreme-nachtcreme

Dag- en nachtcrème in één

Er bestaat dus wel degelijk een verschil tussen dag- en nachtcrèmes. Maar welke soorten crèmes het beste bij jouw beauty routine passen, hangt vooral af van je eigen voorkeur en huidtype. Zo kun je ervoor kiezen om elke ochtend en avond een uitgebreide huidverzorgings-routine uit te voeren, inclusief retinol, serums en een hele collectie aan crèmes.

Sommige vrouwen houden het liever simpel en smeren het liefst alleen het hoognodige op hun gezicht. Daarvoor bestaat er gelukkig een simpele oplossing: de dag- en nachtcrème in één. Zo is je huid overdag tegen schadelijke invloeden beschermd en profiteert het ’s nachts van de voedende eigenschappen van de creme. Welke crème je ook kiest, blijven smeren is het allerbelangrijkste voor een gezonde en stralende huid.

nachtcreme-smeren

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!