Food & Drinks

Dit is het lekkerste gezonde ontbijtje uit de Airfryer

verwenontbijt-philips-airfryer-combi-hd9880-90

De Airfryer wordt door velen aangeschaft om “gezonder” te snacken. Maar je kunt zoveel meer met een Airfryer. Het scheelt vooral dat je je oven niet hoeft voor te verwarmen. Je kunt er namelijk hele maaltijden in bereiden, kip braden en met speciale vormen zelfs taarten en muffins bakken. Toen we op de Socials ontbijtjes langs zagen komen wilden we dit zeker eens uitproberen. Op je vrije ochtend een super lekker ontbijt in 1x keer uit je Airfryer, wie wil dat niet?

De Philips Airfryer XXL (HD9880)

Deze Airfryer konden wij testen. Een grote Airfryer waar je voor de hele familie eten in kunt bereiden. Hij heeft maar liefst 23 bereidingsmethodes. Denk bijvoorbeeld aan roerbakken, frituren, braden, smoren, fermenteren en stoven. Je kunt het apparaat op Wifi aansluiten zodat je het zelfs met je telefoon, dus op afstand, kunt bedienen met de NutriU-app. De app biedt begeleiding voor een grote variatie aan gezonde maaltijden en onthoudt zelfs jouw voorkeuren.

De voedselthermometer maakt jouw maaltje helemaal perfect en de bereiding met hete lucht zorgt voor gezonde gerechten zonder olie. Echt een super apparaat dat we iedereen aanraden. We begonnen met wat frites en afbakbroodjes. Die er inderdaad allemaal perfect uitkwamen.

Philips-airfryer SHOP NU VOOR 449

Ontbijtjes maken uit de Airfryer

Op Instagram zagen we een totaal ontbijt langs komen van Pauline’s Keuken en dit zag er zo lekker uit, dat we dit moesten proberen. Het is een verwenontbijt met een bagel, ei, bacon, tomaatjes, croissant en een soort wentelteefje van suikerbrood. Hier wil je iedere ochtend in het weekend wel mee starten. Makkelijk te maken, maximaal 10 minuten voorbereiden en dan 8/9 minuten in de Airfryer. Kun je tussendoor nog je koffie of thee maken en een sinaasappeltje uitpersen.

Wat heb je nodig voor je Airfryer ontbijtje?

Uiteraard een Airfryer en 2 bakjes die in een oven kunnen.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!

 • 1 sneetje suikerbrood
 • 1 en een half ei (of maak gelijk 2 bakjes met suikerbrood, dan kun je het hele ei gebruiken)
 • 1 (ontdooid) afbak croissantje
 • trosje tomaatjes
 • peper en zout
 • 50 ml melk ( voor 1 bakje suikerbrood)
 • Snufje kaneel
 • Paar blauwe bessen en frambozen
 • 1 bagel
 • 2 plakjes bacon

airfryer-ontbijt

Zo maak je het ontbijt

 1. Kluts de melk met een half ei en wat kaneel.
  2. Snijd het suikerbrood in blokjes, haal door het ei mengsel en verdeel over een bakje. Leg er wat blauwe bessen en frambozen op.
  3. Breek het andere ei in het 2e bakje en strooi er wat zout en peper over.
  4. Zet beide bakjes in de Airfryer, samen met de croissant, de bagel en de tomaatjes.
  5. Bak het ontbijt 8-9 minuten op 180C. Hangt natuurlijk van je Airfryer af.
  6. Leg de bacon er na 3 minuten bij, anders wordt deze te zwart.