verwijderde-whatsapp-berichten-lezen
Media & Entertainment

Lifehack: Verwijderde WhatsApp berichten lees je zo alsnog terug

Wij houden van lifehacks. Zo gaven we vorige week al de tip hoe je wijglazen voortaan altijd in de vaatwasser passen. Nu hebben we er weer eentje dit niet wilt missen. Vind jij het ook altijd zo irritant als je een melding krijgt van WhatsApp en vervolgens ziet dat de ander het bericht heeft verwijderd? Stiekem wil je dan heel graag weten wat erin stond. Wist je dat het alsnog mogelijk is om deze berichten terug te halen? 

Hoe werkt de WhatsApp verwijderfunctie precies?

Inmiddels heeft WhatsApp al een tijdje de verwijderfunctie en laten we eerlijk zijn: wij kunnen niet meer zonder. Wat kan het toch een uitkomst bieden als je per ongeluk iets naar iemand hebt gestuurd wat totaal niet voor diegene was bedoeld. Je kunt dan gemakkelijk op het bericht klikken en vervolgens snel op verwijderen drukken. Oef, net op tijd! Je moet het dus wel snel doen, want als iemand het bericht al heel gelezen dan is het te laat en heeft het geen zin meer.

Het is dus dé lifesaver voor een dronken avondje waarin het weleens voorkomt dat je iets stuurt waarvan je achteraf spijt hebt. Zo kan de ontvanger niet meer lezen wat je hebt gestuurd. Allemaal leuk en aardig, maar als het andersom is wil je natuurlijk wel weten wat de tegenpartij heeft gestuurd. Je bent vooral benieuwd waarom het WhatsApp berichtje is verwijderd. Stond er dan iets geheims in? Wij hebben voor je uitgezocht hoe je de berichten kan terughalen.

verwijderfunctie-whatsapp

Kan ik verwijderde WhatsApp-berichten terughalen op Android?

Als je een Android-smartphone hebt, dan kun je de verwijderde WhatApp-berichten gemakkelijk terughalen door een app te downloaden. Je hebt een app nodig die je notificaties opslaat, zoals Notisave. Heb je deze app gedownload? Dan is de volgende stap om de app toegang te geven tot je notificaties. Als dit gelukt is, krijg je een lijst met apps in beeld die je allemaal moet uitvinken. Nu kun je de verwijderde WhatsApp berichten teruglezen.

Kan ik verwijderde WhatsApp-berichten terughalen op iPhone?

Voor iPhone-gebruikers werkt het even op een andere manier. Nadat je een verwijderd bericht hebt ontvangen, verwijder je WhatsApp van je telefoon. Klinkt even spannend, maar komt goed! Vervolgens installeer je de app opnieuw. Je ziet nu dat je vragen krijgt of je de chats wil herstellen via de reservekopie die is gemaakt. Klik dan op ‘ja’ en je ziet de verwijderde WhatApp-berichten terug. Best makkelijk toch? Wie weet zie je wel een verwijderd bericht terug met tekst die je nooit had verwacht.

WhatssApp-bericht-sturen

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!