Beauty

Zo vaak moet je eigenlijk je vieze haarborstel schoonmaken

vieze-haarborstel-schoonmaken
Foto: Freepik

Waarschijnlijk ben je al een hele poos trouw aan jouw vertrouwde haarborstel. Hoe vies hij er ook uitziet; jij gooit hem niet weg. Toch is het verstandig om hem regelmatig schoon te maken en eigenlijk is dat ook helemaal niet zo moeilijk. Een schone borstel zorgt natuurlijk ook voor schone haren, en dat is wat je wil hebben. 

Iedere 2 weken haarborstel schoonmaken

Na een tijdje komt er flink wat vuil in te zitten volgens Linda.nl. Denk aan stofjes, resten van stylingsproducten, shampoo, huidschilfers en talg. Bacteriën en schimmels houden ervan! Vervolgens borstel jij je haar er weer vrolijk mee. Klinkt niet heel fris en is het dus ook niet voor jouw trendy kapsel. Wellicht denk je dat het een kwestie is van de bos haren eruit te trekken en klaar is Kees.

Toch is dat niet helemaal het geval als je de borstel goed schoon wil hebben. In onderstaande TikTok video laat Jessica zien hoeveel vuiligheid eraf komt. Het water is helemaal grijs. En dan heeft de TikTokker nog niet eens haar haren geverfd of mega veel haarproducten gebruikt. Ze raadt ons aan om toch wel iedere 2 weken de haarborstel een wasbeurt te geven. Doe je dit niet? Dan kan je haar niet alleen vettig worden, maar ook slap en flutloos.

haarborstel-schoonmaken-baking-soda

Stappenplan haarborstel schoonmaken

Eerst haal je alle haren eruit en gooi je deze weg. Vervolgens leg je de borstel in een wasbak en laat je die vollopen met heet water. Om hem goed schoon te krijgen doe je een beetje shampoo in de wasbak en een grote schep baking soda erbij. Wist je dat die laatste trouwens echt een wondermiddeltje is? Baking soda kun je op ontzettend veel manieren gebruiken. Zo kun je er bijvoorbeeld eelt mee verwijderen of een splinter uit je voet. Afijn, we gaan weer even terug naar de haarborstel.

Als je de baking soda en shampoo erbij hebt gedaan, laat je de bostel een halfuur in de wasbak rusten. Daarna spoel je hem goed uit en laat je hem drogen op een theedoek met het kussentje naar beneden. Wil je het helemaal goed doen? Dan kan je ‘m nog even schrobben met een oude tandenborstel. Hij is dan weer zo goed als nieuw.

@jessicahaizman I upgraded to a new brush but need to send this out incase you haven’t! #deepclean #deepcleaning #cleantok #gross #satisfying #learnsomethingnew #tips ♬ original sound – Jessica Haizman

Slecht voor je mooie haren

Benieuwd wat er nog meer eigenlijk mega slecht is voor je haar? Wij hebben voor jou een haarfijn lijstje gemaakt met 5 items. Misschien gebruik je de kam of borstel wel helemaal verkeerd. Wist je bijvoorbeeld dat je in het midden moet beginnen met borstelen en dan naar de punten toe? Op het laatst ga je pas vanaf de hoofdhuid naar beneden.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!