vijf-dingen-nooit-doen-vrijpartij
Life & Health

Doe deze 5 dingen nooit na je intieme vrijpartij

Heb je net een heerlijk vrijpartij met diverse standjes achter de rug, dan is het misschien je gewoonte om meteen in actie te schieten, bijvoorbeeld door je ondergoed aan te trekken of op je mobieltje te kijken. Maar die dingen kun je nou juist beter niet doen. Wij leggen uit waarom je deze 5 dingen nooit moet doen na een intieme vrijpartij. 

1. Wachten met plassen

Belangrijke mededeling voor alle vrouwen: wacht nooit, maar dan ook nooit met plassen na de seks. We begrijpen dat het verleidelijk is om nog lekker lui te blijven knuffelen met je bedpartner, maar op tijd plassen na de seks kan je heel wat zorgen in de toekomst schelen.

Tijdens de seks kunnen er bacteriën in je plasbuis terecht komen. Door te plassen spoel je deze weer weg. Doe je dit niet, dan kun je last krijgen van een vervelende blaasontsteking. Neem dus maar beter het zekere voor het onzekere en bezoek na het vrijen meteen het toilet.

plassen-na-vrijpartij

2. Je sexy lingerie weer aantrekken

Die sexy string en bh zagen er voor de vrijpartij natuurlijk fantastisch uit, maar als de daad gedaan is kun je ze maar beter even links laten liggen. De meeste sexy lingerie is namelijk gemaakt van stofjes zoals polyester. Dit zijn stoffen die slecht ademen en daardoor je huid kunnen irriteren.

Na het vrijen is de regio down under warm en gezwollen. Hierdoor kan strakke lingerie zorgen voor irritaties en ontstekingen. Kies in plaats daarvan voor katoenen ondergoed na de daad, of draag helemaal niks. Want wist je dat naakt slapen veel voordelen heeft?

vrijpartij-lingerie

3. Meteen iets anders doen

Als je al een tijdje bij elkaar bent, kan seks soms voelen als een routineklusje. Zodra je van elkaar afdraait pak je je mobieltje om weer gedachtenloos op Instagram te scrollen. Of jullie zetten direct een film of serie op. Hoewel samen naar een film kijken heel gezellig kan zijn, is het beter om daar eventjes mee te wachten.

Tijdens het vrijen maken jullie lichamen verbinding met elkaar en komt het knuffelhormoon oxytocine vrij. Hierdoor voel je je extra verbonden en intiem met je partner. Door na de seks nog even met aandacht met elkaar te knuffelen, laat je deze verbinding extra lang duren. Heerlijk toch?

vrijpartij-laptop

4. Overmatig wassen

Na een zweterige vrijpartij heb je soms de behoefte om meteen onder de douche of in bad te springen. Toch kun je dit beter niet doen, of in ieder geval niet te grondig. De huid van je genitaliëen is door het vrijen namelijk aangetast en kan wat gevoeliger zijn.

Als je gaat wassen met zeep of jezelf afveegt met een nat doekje, dan zal dit je huid alleen maar meer gaan irriteren. Je vagina is zelfreinigend en daarom erg goed in staat om zonder hulpmiddelen weer schoon te worden. Wil je je toch graag opfrissen? Gebruik dan alleen wat warm water.

vrijpartij-wassen

5. Direct feedback geven

Niet elke man weet de weg naar de vrouwelijke schatkist feilloos te vinden. Soms wordt er daar beneden maar wat onhandig gepulkt en gekriebeld, wat eerder voor irritatie dan een knallend orgasme leidt. Hoewel je tijdens de vrijpartij je partner hier en daar met wat hints kan begeleiden, is de verleiding wellicht groot om achteraf met een uitgebreide review te komen.

Mocht je single zijn en de bedpartner in kwestie daarna nooit meer willen zien, dan is goedbedoelde feedback best nog een idee. Zo heeft zijn volgende verovering in ieder geval wél een leuke avond. Maar wil je nog vaker het bed delen met de beste man, wacht dan even een ander moment af om je wensen kenbaar te maken. Neem hem volgende keer bijvoorbeeld zelf mee op ontdekkingsreis, of begin het gesprek door hem te vragen wat hij lekker vindt. Zo leer je waarschijnlijk allebei nog wat.

vrijpartij-feedback

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!