Life & Health

Zo wordt voldoende water drinken een makkie (en houd je het ook vol)

voldoende-water-drinken-manieren
Foto: Freepik

Water drinken is het allerbelangrijkste wat er is. En toch zijn er zo veel mensen die dit niet genoeg doen, omdat ze het vies vinden. Uit cijfers blijkt dat 2 op de 3 Nederlanders onvoldoende water drinkt. En dit heeft veel effect op je gezondheid. Water is namelijk een oplossing voor vele kwalen en is enorm goed voor je gezondheid. Wat kan je doen als je water niet lekker vind, maar er toch genoeg van wilt drinken op een dag? Wij geven wat informatie en tips om het iets makkelijker te maken.

Waarom is water zo belangrijk?

We kunnen simpelweg niet zonder water. Het lichaam heeft vocht nodig om te kunnen overleven. Vocht zorgt namelijk voor het transporteren van voedingsstoffen en afvalstoffen en het regelen van de lichaamstemperatuur. Daarnaast bevordert het de spijsvertering en de leverfunctie en zorgt het voor het aanhouden van de normale cognitieve functies. Je zult ook merken dat wanneer je te weinig water drinkt, je last krijgt van hoofdpijn, sufheid, een minder mooie huid en een slecht humeur.

De perfecte hoeveelheid water per dag voor volwassenen is 1,5 tot 2 liter. Aangezien je op een dag dingen doet, beweegt en dus vocht verliest is het belangrijk om je waterpeil altijd weer omhoog te brengen. Zo zorgt meer water voor betere fysieke prestaties, het voorkomt krampen, het heeft invloed op de hersenen, het verbetert de stoelgang en het is goed voor je nieren. Kortom alleen maar voordelen door maar een aantal glazen water per dag te drinken.

hoe-voldoende-water-drinken

Makkelijker water drinken met deze tips

Om je dag meteen goed te starten drink je een groot glas water in de ochtend om je metabolisme wakker te maken. Hetzelfde doe je om je dag te eindigen. Tijdens je slaap verlies je namelijk veel vocht en door een glas water van te voren te drinken houd je dit in balans. Probeer ook eens jezelf aan te leren altijd een flesje water bij je te hebben. En met jezelf af te spreken deze minstens 1 keer per dag bij te vullen. Zo heb je een doel voor jezelf. Zet dit flesje altijd ergens neer dat je hem kan zien, op je bureau bijvoorbeeld.

Denk er ook aan om dingen in je water te doen zodat het beter smaakt. Zoals munt en citroen, of frambozen en basilicum. Je kan het zo gek niet bedenken. Probeer dit wel echt zelf te doen en niet kant-en-klaar te kopen. Aan dat soort producten worden vaak weer dingen toegevoegd die niet nodig zijn. Drink daarnaast altijd water bij het eten en drink uit een groot glas. Je eet namelijk zeker 3 keer per dag en dat zijn toch weer 3 glazen extra. Hopelijk hebben jullie wat aan deze tips en blijft jullie waterpijl bij deze altijd in balans.