Food & Drinks

De gezondheidsvoordelen van een dagelijks kopje gemberthee

gemberthee-gezondheid-voordelen
Foto: Freepik

Gember wordt heel veel gebruikt in allerlei gerechten en drankjes. Wat dacht je van een lekkere curry, gember koekjes, gembershots of natuurlijk een kopje gemberthee. Gember is enorm gezond. Het bevat heel veel antioxidanten, vitamines en mineralen. Je ziet gemberthee vrijwel overal op de kaart staan en niet onbelangrijk: het is bepaald niet duur. Nu vroegen wij ons af hoe gezond is het eigenlijk als je iedere dag een kopje (of meer) gemberthee drinkt.

Wat zijn dan de voordelen gemberthee?

We lazen bij Magriet een top 8 van alle voordelen van gemberthee. Het heeft namelijk nogal wat gezondheidsvoordelen. De eerste daarvan is dat het de maag kalmeert. Als je dus misselijk bent door reizen of in de ochtend, kan een kopje gemberthee met wat citroen dit behoorlijk verlichten. Er zit het stofje gingerol in en dat brengt je maag tot rust en zorgt dat je braakneigingen verdwijnen. Daarnaast helpt deze thee ook goed tegen stress. Als je dus een stressvolle periode voelt aankomen drink dan regelmatig een kopje van deze thee.

Gember helpt goed tegen infecties, verkoudheid en griep en heeft dus veel invloed op je immuunsysteem. Verschillende studies hebben dit aangetoond. Je moet daarvoor wel 2 eetlepels gember per dag naar binnen werken, terwijl teveel gember weer niet zo goed is. Beetje oppassen dus. Omdat het veel vitamines, mineralen en aminozuren bevat helpt het ook je bloedcirculatie te verbeteren. Het verbetert de doorbloeding. Hierdoor moet je niet teveel gemberthee drinken als je bloedverdunners slikt of een stollingsstoornis hebt.

gezonde-gemberthee
Foto: Freepik

Waar is gember nog meer goed voor?

Voor je spieren werkt het ook goed als je hard getraind hebt. Hoofdpijn en pijnlijke ledematen door bijvoorbeeld kou kan ook wel een kopje gemberthee gebruiken. Het reinigt gelijk je gehemelte waardoor je mond fris aanvoelt en je dus een eventueel slechte adem kunt bestrijden. Daarnaast versnelt het je spijsvertering en kun je dus gewicht verliezen. Dat zou komen door het stofje zingiberene. Dit zit voornamelijk in de olie van gemberwortel en geeft de geur eraan. Maar daarnaast helpt het dus ook om vet te verbranden.

dagelijks-kopje-gemberthee
Foto: Freepik

Is gember dan alleen maar goed voor je?

Als je teveel gember neemt is dat echt niet goed voor je gezondheid. Meer dan drie koppen pure gemberthee is af te raden. Zit het in een blend van een theesoort kun je er wel meer van drinken. Overmatig gebruik kan problemen geven aan je darmen en maag, je kunt er hartkloppingen van krijgen en uitdrogingsverschijnselen. Trouwens: uit een aantal studies bleek ook nog dat het helpt tegen verlies van hersencellen, dus kan het Alzheimer vertragen. Genoeg redenen dus voor een dagelijks kopje gemberthee!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!