grillen vlees groente cuisinart multicooker
Food & Drinks

Voordelen van een multicooker: de Cuisinart multicooker getest

Al eens gedacht aan de aanschaf van een multicooker? Wij hadden het daar regelmatig over en waren benieuwd wat nu echt de mogelijkheden en voordelen zijn om deze aan te schaffen. We kregen de kans om de Cuisinart multicooker GRMC3E te proberen en namen dat dus graag aan. Een apparaat met 3 mogelijkheden is tenslotte best interessant.

Wat kun je eigenlijk doen met een multicooker?

Een multicooker is een apparaat waar je zowel mee kunt bakken, grillen en stomen. En is elektrisch. Dit is dus best een handige manier als je eigenlijk van het gas af wilt maar nog niet weet wat je wilt aanschaffen of er de financiën nog niet voor hebt. Ook het stomen is natuurlijk qua gezond eten een fijne optie.

De Cuisinart multicooker is geen zwaar groot apparaat, dus past makkelijk in een keukenkastje. Het bestaat uit een onderdeel waar je de grote schaal opzet waar je in kunt bakken. Als je wilt grillen zet je de grillplaat in deze schaal en als je wilt stomen vul je deze schaal met water en zet je het stoomrek erin. Een glazen deksel erop en dat is alles. En alles is makkelijk schoon te maken. Het heeft 1 knop waarmee je de warmte kunt instellen, dus geen ingewikkelde bediening.

cuisinart-multicooker0GRMC3E

Hoe werken de verschillende mogelijkheden?

1. Bakken

Dit gaat eigenlijk zoals in een grote koekenpan. Je braadt het vlees, vis of de groente aan. Daarna maak je bijvoorbeeld de saus ermee en kun je dus prima eenpansgerechten, stoofschotels of pastagerechten maken. Ook kun je er eieren of vis in pocheren. Door de glazen deksel kun je goed zien hoe het er uit ziet. Het voordeel is voornamelijk dat je het kunt voorbereiden, daarna alles erbij doet en weg kunt lopen. En je geen 3 pannen tegelijk hoeft te gebruiken. Wel even een wekkertje instellen want er zit geen timer op.

2. Grillen

Dit is heel handig als je zelf geen grillpan hebt. Naast dat je er vlees, vis en groente op kunt grillen kun je ook bijvoorbeeld flatbread erop roosteren. Deze moet je wel even met wat olie insmeren. Verder kun je tegen het spetteren de glazen deksel erop zetten. Niet te lang natuurlijk want dan wordt het te vochtig. Het deksel houdt ook het gerecht langer warm als het klaar is.

cuisinart-multicooker-stomen

3. Stomen

Hier waren we het meest enthousiast over. Je vult de bak met water, legt het stoomdeel erop, legt de te stomen groente,pakketjes erop, deksel erop en je hebt er geen omkijken meer naar. In het meegeleverde boekje staan een paar recepten waar wij de pudding om te stomen maakten en dit was een heerlijk verrassend dessert. We denken dan ook dat wij deze multicooker voornamelijk zullen gebruiken voor het stomen en grillen. Maar we gaan er zeker vaker mee experimenteren.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!