Health

7 verrassende redenen waarom ouder worden een feestje kan zijn

voordelen-ouder-worden
Er zijn ook zeker voordelen van ouder worden (Afbeelding: Freepik)

We willen natuurlijk allemaal mooi en stralend oud worden. Nu zijn daar wat trucjes voor zoals bijvoorbeeld de éclat Collageen Beauty Blend of wat fijne crèmepjes. Echter hoeft oud worden niet meteen iets nadeligs te betekenen. Eigenlijk moeten we juist dankbaar zijn dat we een dagje ouder zijn geworden en van het leven een feestje maken. Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar toch zitten er heel wat leuke voordelen vast. Wij hebben ze voor je opgesomd. 

Ouder worden kan je ook gelukkig maken

We weten allemaal dat ons lichaam verandert als vrouw na het vijftigste levensjaar. Je krijgt te maken met buikvet en ook je spiermassa is niet meer zoals het was. Daarnaast komen de rimpeltjes meer tevoorschijn en zijn die grijze haren ook niet meer te verdoezelen. Een voordeel aan dat laatste geval is dat grijs haar dé trend is van 2023. Het verouderingsproces van het lichaam is voor niemand tegen te houden.

Met name het afnemen van de hormonen oestrogeen en progesteron zorgen bij veel vrouwen voor een waaier aan klachten en lichamelijke veranderingen. Die lichamelijke ongemakken zijn niet altijd een pretje, maar op mentaal gebied hebben we gelukkig toch goed nieuws voor je: uit onderzoek blijkt dat het leven na je vijftigste als een stuk leuker, rustiger en gezelliger wordt ervaren. Ouder worden is dus zo slecht nog niet. Wij geven je een paar reden om dat extra te bevestigen. Onze grote vriend Manly hielp ons daarbij.

ouder worden-gelukkiger-voordelen

 1. Je hebt meer tijd voor jezelf over

Het is misschien al een hele poos geleden dat de kinderen uit de deur zijn, maar toch moet je even terugdenken aan de tijd. Weet je nog dat je dagen toen volzaten met luiers verschonen, de kids naar hun clubjes brengen of ze ophalen van de discotheek? Je was er maar druk mee. Nu is het leven misschien wel 360 graden omgedraaid. Jouw nakomelingen kunnen jou nu een keertje helpen. Heb je een oppas nodig voor de hond als je een paar nachtjes weg wilt? Dan kan je ze prima vragen.

Als je verjaart, veranderen je prioriteiten. Vroeger was je te vinden op een goed feestje, nu word je blij van een mooi boek. Je leeft een stuk minder gehaast en hebt veel meer rust in je lichaam. We willen natuurlijk niet zeggen dat je nu fulltime achter de geraniums moet zitten, want een goed festivalletje en feestje kent natuurlijk geen leeftijd.

2. Ouder worden betekent genieten van kortingen

Als je ouder wordt heb je natuurlijk veel meer tijd over voor leuke dingen. Komt dat even goed uit, want op veel activiteiten krijg je namelijk korting. Al vanaf je vijftigste kun je een stuk goedkoper naar de bioscoop. In verschillende steden is er namelijk een 50plus bios bij de Pathé bioscopen. Je krijgt dan zo’n 20% korting op een regulier ticket. Winning! Tijdens de pauze ontvang je ook nog eens een gratis kopje koffie of thee met iets lekkers erbij.

Als je hier met de trein naartoe gaat, heb je al 60plusser ook nog eens recht op keuzedagen van NS. Daarmee reis je 7 dagen per jaar vrij in de daluren. Daarnaast pakt een dagje uit met de kleikinderen voor jou goedkoper dan normaal uit. De Efteling geeft bijvoorbeeld een korting van 2 euro aan 60-plussers. Movie Park in Duitsland pakt helemaal uit. Zo kun je hier als  65-plusser elke zondag voor € 21,00 naar binnen, in plaats van de gebruikelijke € 37,00 entree. 

ouder-worden-uitstapjes-korting

3. Je hebt veel meer geld te besteden

Toen je nog jong was gaf je misschien al je centen uit aan feestjes, kleding en spulletjes die je eigenlijk stiekem helemaal niet nodig had. Op je oude dag ben je waarschijnlijk wijzer geworden en kun je veel beter met geld omgaan. Je vindt het nu veel belangrijk om bijvoorbeeld opzoek te gaan naar tips om gezond te eten met weinig geld. Misschien heb je wel een flink spaarpotje opgebouwd die je over een paar jaar mooi kan gebruiken naast je pensioen. Natuurlijk geniet je nog steeds volop van het leven, maar je let wel een beetje op de kleintjes.

4. Verplaatsen in iemand anders is veel gemakkelijker

Ouder worden brengt natuurlijk ook wijsheid met zich mee. Toen je jonger was had je waarschijnlijk geen idee hoe het leven werkt. Nu heb je al flink wat levenservaring en het nodige meegemaakt. Je kunt je daarom makkelijker verplaatsen in iemand. Die troostende schouder weet jij aan veel mensen te geven als ze emotioneel niet zo lekker gaan.

ouder worden-voordelen-verplaatsen-iemand

5. Het leven waardeer je nu veel meer

Je maakt je veel minder druk over al die onbenullige dingen in het leven. Nu je wat ouder bent, weet je wat telt en kan je ook echt genieten van die kleine dingen. Die fluitende vogeltjes in de ochtend: daar word jij ontzettend blij van.  De dankbaarheid om bij je geliefde te zijn is veel groter dan het geklaag over een paar grijze haren .

6. Ouder worden zorgt voor meer seks

Wist je dat 75-plussers regelmatig meer seks hebben en jongeren juist minder? Eigenlijk ook niet zo gek, want jij hebt natuurlijk veel meer tijd dan iemand die constant aan het werk is of aan het blokken voor zijn studie. Daarnaast ontbreekt de ervaring op liefdesgebied bij jou zeker niet. Al die standjes voor gevorderden heb jij allang uitgespeeld.

Je weet nu ook super goed van elkaar wat je fijn vindt. Ook is het druk maken om de kleinste dingen totaal niet meer nodig. Dat kleine vetkwabje of die kale plekken, dat is gewoon zo en heb je allang geaccepteerd. Je hoeft dus veel minder na te denken en kan veel meer genieten.

ouder worden-meer-seks-voordelen

7. Je kunt vaker op vakantie gaan

Misschien werk je al minder of ben je zelfs met pensioen. Hier zit natuurlijk één groot voordeel aan vast. Je kan vaker op vakantie gaan en bent niet meer gebonden aan schoolvakanties of vrije dagen. Zie je een mooie aanbiedingen van de Malediven of Ibiza? Bij wijze van spreken kan je morgen al die koffer pakken als het begint te kriebelen. Dat is toch gewoon fantastisch?

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!