Life & Health

Ongemakkelijke kerst: ‘Iedere kerst denk ik aan vreemdgaan met mijn zwager’

vreemdgaan zwager kerst

Josefien (42) is dol op haar man, kinderen en schoonfamilie. Toch komt er tijdens verjaardagen en kerst met de schoonfamilie altijd een dubbel gevoel naar boven. Ze had altijd al een zwak voor haar zwager en tijdens kerst 2018 ging dit, na een aantal wijntjes, helemaal fout. Ze zoende met haar zwager en twijfelt al jaren of ze dit vreemdgaan aan haar man Michael moet vertellen.

Missen van spanning

Josefien: “Ik heb een goede relatie met mijn man Michael, al is de spanning al een aantal jaren weg. De eerste jaren konden we niet van elkaar afblijven en was ons seksleven een dikke voldoende. Sinds we kinderen hebben heeft Michael steeds minder zin. We zijn inmiddels meer maatjes dan elkaars muze geworden en voor 90% van de tijd ben ik daar helemaal content mee. Toch merkte ik al een tijdje dat ik aandacht nodig had die ik niet bij mijn eigen vent kreeg.”

“De broer van Michael is een enorme flirt. De eerste keer dat ik hem ontmoette merkte ik al hoe hij naar me keek. Volgens Michael moest ik hier niks van aantrekken en deed zijn broer dit bij iedereen. Mijn zwager was de ultieme bachelor en eeuwige vrijgezel. Toch voelde ik direct al een spanning die ik niet gewend was, wellicht ook omdat dit echt not done was. Tijdens verschillende borrels merkte ik al dat we naar elkaar toegroeiden en altijd onze momentjes samen hadden. Het bleef altijd vrij onschuldig tot kerst 2018.”

vreemdgaan zwager persoonlijk verhaal

Kerstavond met de schoonfamilie

“Tijdens kerst 2018 ging het helemaal mis. Michael en ik hadden flinke ruzie gehad en de spanning was om te snijden. We hadden met de hele schoonfamilie, inclusief aanhang, een huisje gehuurd om 2 nachten in te verblijven. De eerste avond vloeide de drank zoals altijd bij mijn schoonfamilie. Zelf merkte ik ook dat ik meer dronk dan normaal gesproken. Luide gesprekken, spelletjes spelen en vooral heel veel oogcontact met mijn zwager. In het begin van de avond probeerde ik het nog te vermijden maar de verlangens werden steeds groter”

“Toen mijn zwager naar het toilet ging gaf hij mij een knipoog. Terwijl hij op het toilet was liep ik even naar boven om ‘spullen te pakken’. Toen ik boven aankwam en de toiletdeur open ging keken we elkaar diep in de ogen aan. We begonnen direct intens te kussen en alle spanning van de afgelopen jaren leek er in een keer uit te komen. We trokken elkaars kleren uit en zoenden intens. We bleven een minuut zo staan tot we bang werden dat het op ging vallen. Terug in de realiteit voelde ik me direct schuldig over deze vorm van vreemdgaan en had direct een dubbel gevoel. Mijn zwager ging naar beneden en ik bleef verbijsterd boven wachten tot ik zelf terug kon naar de kamer.”

 

Nooit meer hetzelfde

“Ongemakkelijk liep ik terug naar de kamer waar we elkaars oogcontact probeerden te vermijden. Dit was onmogelijk en het enige waar ik aan kon denken was de kus. Michael leek weer helemaal in zijn sas en had duidelijk niks door, net zoals de rest van de familie. Voor mij leek het er zo dik bovenop te liggen maar blijkbaar hielden we het goed geheim. Dit liet me nog schuldiger voelen dan ik me al deed.”

“Er is die avond verder niks meer gebeurt, vooral omdat dit onmogelijk was in het bijzijn van de hele familie. Later die nacht lag ik naast Michael en kon niet slapen. Ik twijfelde om het te vertellen en dat twijfelen duurt nu al jaren. Ik voelde me zo intens schuldig over mijn eigen gedrag. Maar ik weet zeker dat onze relatie voorbij zal zijn als ik het vertel. Sinds die avond probeer ik feestdagen met de gehele schoonfamilie te vermijden, al is kerst natuurlijk onmogelijk om af te zeggen. Er is later niks meer gebeurt tussen mij en mijn zwager en we hebben de afspraak gemaakt er nooit iets over te vertellen. Toch blijft er een spanning en zal dit altijd aan mij knagen…”

 

 

 

 

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!