vriezer-ontdooien-snel
Life & Health

3 slimme manieren om je vriezer razendsnel te ontdooien

De vriezer is een geweldige uitvinding, en wij gebruiken deze dan ook graag als handige manier om ons eten in te vriezen. Maar soms kan het helaas nodig zijn om je vriezer te ontdooien, bijvoorbeeld als er te veel ijs in je vriezer zit. Gelukkig hoeft dit klusje met deze 3 manieren om je vriezer razendsnel te ontdooien niet lang te duren.

 1. Gebruik een föhn

Door het herhaaldelijk openen en sluiten van de deur van de vriezer, ontstaat er ijsvorming op de wanden en het plafond van het vriesvak. Hierdoor heb je minder opbergruimte en verbruikt je vriezer meer energie. Het is dus slim om je vriezer regelmatig te ontdooien. Helaas kan dit best een tijdrovend klusje zijn. Daarom is het verstandig om wat hulpmiddelen in te schakelen. Gebruik bij het ontdooien bijvoorbeeld een föhn.

Zet van tevoren een teiltje voor de vriezer neer en leg daaromheen wat handdoeken. Zo vang je het smeltwater makkelijk op. Zet dan de föhn op de warmste stand en richt het op het ijs. Nu is het een kwestie van wachten tot het ijs smelt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

2. Kokend water in een pan

Bij de kokend water methode hoef je niet zelf aan de slag. Vul een pan halfvol met kokend water en plaats deze voorzichtig in het vriesvak. Doe dan de deur van de vriezer weer dicht en wacht ongeveer 10 minuten. Door de stoom van het kokende water smelt het overtollige ijs.

Het smeltwater valt in de pan met het kokende water. Zorg er wel voor dat je ook bij deze methode voor de zekerheid handdoeken onder de vriezer plaatst of gebruik een spons om het overtollige water te verwijderen.

vriezer-ontdooien-pan

3. Strooi met zout

Je kent het wel: is het glad op de weg, dan komen de zoutstrooiers uit de garage tevoorschijn. Zout is een bekend middel tegen ijs, en is ook binnenshuis goed te gebruiken. Bovendien scheelt dit de nodige energie die je bij een föhn of kokend water nodig hebt. Gebruik deze methode alleen wel als je iets meer tijd hebt: het ontdooien met zout duurt langer dan de bovenstaande methodes.

Strooi een laagje zout over het ijs en wacht ongeveer 15 minuten. Het zout zorgt ervoor dat het ijs begint te smelten, waardoor het makkelijker is om het te verwijderen. Gebruik vervolgens een spatel om het ijs voorzichtig weg te schrapen en op te vangen in een bak. Zo is je vriezer snel weer klaar voor gebruik!

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!