vrouw-tinder-swindler-opgelicht
Media & Entertainment

Vrouw na zien Tinder Swindler alsnog door hem opgelicht

Ken je de documentaire The Tinder Swindler nog? Wij hebben deze met open mond van verbazing gekeken. Verschillende dames dachten de perfecte levenspartner te hebben gevonden via een datingapp, maar dit was helaas het te mooi om waar te zijn. Voor een geschat totaal bedrag van 10 miljoen dollar lichtte Simon Leviev vrouwen van over de hele wereld op. Een gevalletje: ‘dat zou mijn toch nooit gebeuren’? Dit zou de Israelische Iren Travov vast ook hebben gedacht na het zien van documentaire. Toch was óók zij erin getrapt.

The Tindler Swindler op Netflix

Heb jij weleens een slechte date gehad? Dat je er bijvoorbeeld naderhand achter kwam dat het een vreselijke narcist bleek te zijn of een kinderachtige man-child?  Dan mag je misschien toch wel in je handjes knijpen van geluk, want het kan altijd nog een tikkeltje erger.

The Tinder Swindler vertelt het bizarre verhaal van meesteroplichter Simon Leviev die Tinder gebruikte om vrouwen door de wereld op te lichten zodat hij zelf een luxe droomleventje kan leiden. Deze oplichter deed zich voor als een stinkend rijke diamantenhandelaar die de hele wereld overvloog in zijn privéjet. Volgens een artikel in The Times of Israel ligt het totale bedrag van Simon rond de $10 miljoen.tinder-swindler-netflix

Israëlische Iren Travov alsnog opgelicht

Ondanks dat deze dame zelf naar de The Tinder Swindler op Netflix heeft gekeken is ze alsnog slachtoffer geworden van deze sluwe vos. De 25-jarige Israëlische is zo’n 130 duizend euro aan hem kwijt geraakt. Oeps! Afgelopen week deed Iren haar verhaal in een interview op tv. Simon had haar doen geloven dat alle vrouwen uit de documentaire leugens aan het verspreiden waren. ”Hij leek niet op een crimineel die op jacht is naar een prooi”, aldus Iren.

The one and only Tinder Swindler zou een nieuwe auto aan Iren hebben beloofd. Simon deed zich voor als partner van een auto-importbedrijf en regelde een luxe BMW voor haar. Welke vrouw wil dat nou niet zou je denken? Helaas zat hier een klein addertje onder het gras; Iren moest eerst zelf geld naar hem overmaken. Nu zou je denken dat dit het punt moet zijn waarbij de dame vraagtekens zou moeten krijgen. Toch kreeg Simon het voor elkaar om Iren rekeningen af te laten sluiten bij de bank, waardoor ze de auto kon betalen aan Simon.

Auto blijkt één groot drama te worden

Zoals je waarschijnlijk al zag aankomen: de echte auto er nooit van gekomen, in plaats daarvan regelde hij een ’tijdelijke’ goedkopere auto. Deze bleek achteraf een in beslag genomen auto te zijn die op naam van iemand anders stond. Uiteraard eiste Iren haar geld meteen terug toen ze hier achter kwam. Simon gaf haar een cheque, maar deze kon ze natuurlijk niet verzilveren.

Het verhaal wordt nog gekker, want de cheque bleek niet ondertekend te zijn door Simon, maar door een van de andere Tinder Swindler slachtoffers. Iren dacht in eerste instantie dat het een probleem was dat de auto niet op haar naam stond. Toen ze de chique wilde storneren, realiseerde ze zich dat ze toch wel in big trouble zat. Alsof het nog niet genoeg was, beschuldige Simon haar er later zelfs  van dat zij de auto had gestolen. Pfoe, ver uit de buurt blijven bij die Tinder Swindler dus.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!