Beauty

Waarom vrouwen gek genoeg sneller rimpels krijgen dan mannen

vrouwen-sneller-rimpels-mannen
Foto: Freepik

Helaas maar waar: rimpels zijn voor iedereen een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden. Toch lijkt het erop dat vrouwen vaak eerder rimpels ontwikkelen dan mannen. Maar waarom is dat eigenlijk? Womanly zocht voor je uit waarom vrouwen vaak sneller rimpels krijgen dan mannen en wat je kunt doen om een strak huidje te houden.

Waarom krijgen vrouwen sneller rimpels?

Dat de mannenhuid niet zo hard door de tijd wordt aangetast, heeft een biologische reden. Een van de grootste redenen voor het verschil in rimpelvorming tussen mannen en vrouwen is namelijk de dikte van de huid. Over het algemeen hebben mannen een dikkere huid dan vrouwen: tot wel 25%. Deze extra dikte betekent dat mannen van nature meer collageen en elastine in hun huid hebben, waardoor rimpels minder snel ontstaan.

Ook hormonen spelen een cruciale rol. Vrouwen ervaren aanzienlijk meer hormonale schommelingen in hun leven dan mannen, met name tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap en menopauze. Vooral tijdens en na de overgang, waarbij het oestrogeen en de collageen-aanmaak afneemt, wordt de huid van vrouwen droger en ontstaan er meer rimpels. Alsof die ellendige overgang alleen nog niet genoeg is!

rimpels-vrouwen

Manieren om rimpels te voorkomen

Helaas is het ouder worden van je huid dus voornamelijk genetisch bepaald. Toch bestaan er wel manieren om rimpels in je gezicht te voorkomen. De beste manier om die fijne en diepe lijntjes tegen te gaan is om je huid elke dag te beschermen tegen de schadelijke UV-straling van de zon, zelfs op regenachtige dagen. De zon is namelijk één van de grootste boosdoeners van een rimpelige huid.

Ook kan het helpen om voldoende te drinken, te bewegen en veel gezond te eten. Zo blijft je huidje optimaal gezond en strak. En ken je het effect van een zijden kussensloop al? Door het gladde materiaal krijg je tijdens het slapen minder ‘kreukels’ in je huid, waardoor je minder blijvende rimpelvorming hebt. Met deze simpele manieren voorkom je al heel wat fijne rimpeltjes in de huid, maar helaas blijven de mannen het voordeel houden.

vrouwen-rimpels