Health

Twitter gaat los: vrouwen ontdekken moedervlek op zelfde plek

vrouwen-zelfde-plek-moedervlek
Bron: Twitter @Sianwelby

We hebben al heel wat gekke hypes voorbij zien komen. De heftstigste vonden we toch wel de TikTok trend waarbij menstruatiebloed als gezichtsmasker werd gebruik. Deze keer geen vieze of smakeloze trends, maar een mysterie rondom de moedervlekken bij vrouwen. Het blijkt namelijk dat wij dames op de dezelfde plek zo’n bruine stip hebben.

Moedervlek op je pols

Het is alweer een tijdje geleden dat deze mysterie helemaal viral ging. Voor diegene die toen blijkbaar onder een steen hebben geleefd (net zoals wij blijkbaar), willen we hem graag nog een keer uitlichten. Via Linda.nl kwamen we deze opmerkelijke post tegen.

Zo’n 4 jaar geleden plaatste @aarynwhitley een tweet waarin ze vier foto’s naast elkaar zette. Daarbij stelde ze de vraag: ”Vrouwen, hebben jullie ook een moedervlek in het midden van je pols of is dit een mythe?”.

Populaire plek bij vrouwen

De Twitteraar had op dat moment niet meer dan 1300 volgers, maar toch werd de tweet zo’n 23.000 geretweet met wel 60.000 reacties. Deze bestonden uit allemaal foto’s van vrouwenpolsen, met ook precies zo’n moedervlek in het midden van de pols.

Onze eerste reactie na deze post? Waarschijnlijk was deze hetzelfde als die van jou: meteen naar je pols kijken. Heb jij hem ook? Wij hadden hem in ieder geval al gespot bij onszelf.

Hoe krijg je moedervlekken?

Wij waren eigenlijk wel benieuwd hoe die vlekjes nou precies ontstaat. Volgens thuisarts.nl ontstaat er soms eentje als je geboren bent. Dit heet een aangeboren moedervlekken.

Toch ontstaan de meeste als je tussen de 3 en 20 jaar oud bent. Het aantal moedervlekken dat je hebt of krijgt, hangt voornamelijk van twee factoren af. Vanaf welke leeftijd je veel in de zon hebt gezeten speelt mee en hoeveel je zonder bescherming in de zon bent geweest.

moedervlek-vrouw

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!