Geld & Carrière

Ka-ching: zoveel geld levert jouw oude Nokia op (en dat is niet mis)

waarde-oude-nokia-3310

Het hangt er een beetje vanaf wat voor leeftijd je hebt. Maar veel van ons zijn ooit gestart met een Nokia als mobiele telefoon. Het apparaat kon voornamelijk bellen en sms-en, wat nu vrijwel niemand meer doet. Maar het was een ware revolutie toen deze op de markt kwamen. Ondertussen hebben we allemaal, op een bepaalde premier tot voor kort na, natuurlijk allang andere mobieltjes waar je van alles mee kunt doen. Maar kijk toch eens in je lades of kastjes of jij die oude Nokia nog hebt. Het kan zomaar nog een leuk bedrag opleveren.

Wat zijn oude mobieltjes echt waard?

De meeste mobieltjes zijn niet zo veel waard. En het hangt er natuurlijk helemaal van af in wat voor staat ze zijn. Heb je de oude doos nog en alles wat er bij hoort dan heb je natuurlijk meer kans dat het wat waard is. Het is net als met alle verzamelingen: in originele staat is het altijd het meeste waard. Het is belangrijk natuurlijk dat het apparaat nog werkt en het scherm goed is. Maar het blijft natuurlijk wat de gek ervoor wil geven. En wat nu gewild is kan morgen zomaar weer voorbij zijn.

Voor de meeste modellen vang je hooguit een paar tientjes. De meeste mobieltjes gaan dan ook naar derde wereldlanden waar ze er blij mee zijn. En in slechte staat kunnen ze ook worden gerecycled. Dus eigenlijk is het jammer als al die apparaten zomaar ergens rondslingeren. Er zijn genoeg inkopers te vinden, maar kies dan wel een Nederlandse uit. Dan weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld. Die kun je terugvinden op de site van de Consumentenbond. Je kunt ze ook inleveren voor goede doelen zoals KIKA of de Cliniclowns.

nokisa-3310-geld-waard

Nokia 3310 en de eerste iPhone

Deze kan nog iets opleveren als je het dus in goede staat hebt liggen. Dit Nokia model kwam in 2000 op de markt en is met vlagen weer helemaal hip. Er is een groep mensen die weer terug wil naar het oude.  Het is een echt retro hebbeding. Als je geluk hebt kun je er zomaar €200,00 voor krijgen. Maar die hype kan natuurlijk ook zomaar weer voorbij zijn en dan is het misschien maar €20,00 waard. Voor de allereerste iPhone uit 2007 kun je misschien wel €500,00 krijgen en meer als het nog in de verpakking zit.

nokia-8810-geld-waard

Nokia 8810

Derze kwam uit in 1996 en was in die tijd al €1000,00. Echt een dure telefoon dus. Het was revolutionair om dat het een schuifdeksel had. Dit beschermde je toetsenbord en ook als je het weer terug duwde kon je inkomende gesprekken aan nemen. Hij was populair in de zakenwereld. Als je hem hebt in de originele verpakking kan het €3000,00 waard zijn. Maar bij een gebruikte versie is dit wel heel veel lager natuurlijk.

nokoia-8800-sirocco-geld-waard

Nokia 8800 Sirocco

Dit is een model dat in 2007 uitkwam en populair is bij verzamelaars. Het is een heel mooi elegant model. Het heeft mooie roestvrijstalen elementen en is heel robuust. Hij was verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder een goudkleurige. Een periode was dit model heel veel geld waard. Tegenwoordig gaat de prijs op en neer. Maar misschien ben jij net de gelukkige die de juiste verzamelaar vindt en het voor een leuke prijs kan verkopen.