banaan ontbijt niet gezond.jpg
Food & Drinks

Dit is waarom je beter geen banaan als ontbijt kunt eten

Je kent het allemaal wel. In de ochtend net even te laat om te ontbijten. Maar zonder ontbijt ga je de ochtend echt niet doorkomen. Dus pak je snel een banaan van de fruitschaal en eet je deze onderweg op. Dat vult tenslotte lekker. Of je wilt eerst sporten, maar zonder iets te eten wordt het wat lastig. Ook dan schuiven veel mensen even snel dit fruitje naar binnen. Maar is dat eigenlijk wel goed?

Een banaan als ontbijt is niet zo’n goed idee

Op een lege maag een banaan eten kan voor maag problemen zorgen. Het kan namelijk in je maag gaan gisten. Je darmflora kan hierdoor zijn werk niet goed doen. Een banaan bevat veel koolhydraten en natuurlijke suikers en geeft dus een snelle energiestoot. Het lijkt dus of je zo goed de dag start, maar je stort juist eerder in. Bovendien kan je gewicht toenemen als je regelmatig alleen deze gele fruitsoort eet als ontbijt.

Een banaan bevat 3 gram vezels wat een volheidsgevoel geeft en je stoelgang bevordert. Als je deze fruitsoort combineert met andere voedingsmiddelen, zoals yoghurt, in een smoothie of met havermout, dan heb je profijt van alle goede dingen van deze fruitsoort. Met de extra voedingsmiddelen erbij krijg je juist minder snel weer trek en bevordert het de opname van eiwit.

banaan-alleen-ontbijt-niet-gezond

Waar een banaan wel goed voor is

Vanwege de kalium is het goed voor de verlaging van je bloeddruk. Bovendien zitten er maar liefst vijf van de 8 B-vitaminen in. 1 stuk bevat maar liefst 40% van de aanbevolen hoeveelheid B6 wat goed is voor je weerstand en zorgt voor een goede spijsvertering.

Het kan helpen bij ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen. En door de tryptofaan, wat goed is voor de aanmaak van serotonine, maakt het je gelukkig. Dus een banaan bij je ontbijt is top, alleen deze zonder iets erbij eten: beter van niet.

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!