wallen-donkere-kringen-verminderen-voorkomen
Beauty

Zo kom je snel van die lelijke donkere kringen en wallen af

Een nacht slecht slapen is al vervelend genoeg, maar die lelijke donkere wallen de volgende dag maken het leed nog erger. Niet alleen ziet iedereen dat je de nacht ervoor te weinig slaap hebt gepakt, het duurt ook nog best lang voordat ze weer verdwijnen. Met deze tips ben je zo snel mogelijk van die vervelende wallen af. 

Met massage en verkoeling kun je wallen verminderen

Wallen ontstaan niet alleen wanneer je een periode slecht slaapt, ze zijn ook genetisch bepaald. Zo hebben sommige mensen altijd al last van donkere plekken of ‘zakjes’ onder de ogen. Of je snel wallen krijgt, hangt dus lang niet altijd af van je leefomstandigheden. Toch zijn er veel dingen die je zelf kunt doen om de ergste schade te voorkomen. Goed slapen staat daarbij op nummer één, maar ook voldoende drinken en gezond eten draagt bij aan vermindering van je wallen.

Heb je last van ‘zakjes’ onder je ogen, dan kun je deze het beste tegengaan door ze eerst te verkoelen met wat ijs. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een oogmasker dat je eerst even in de vriezer hebt gelegd. Door het koelen trekken de bloedvaatjes in de huid samen waardoor het vocht onder je ogen wordt afgevoerd. Ook kan het helpen om de huid onder je ogen zachtjes te masseren. Wrijf voorzichtig met twee vingers over de onderkant van je ogen, van de binnenkant naar de buitenkant van het oog. Op deze manier leidt je het vocht onder je ogen via je lymfebanen af.

wallen-verminderen

Wat helpt goed om wallen en donkere kringen te voorkomen?

Je wallen worden ook door ouderdom steeds zichtbaarder. Dit komt doordat de spieren onder de oogleden verzwakken, waardoor de dunne huid onder de ogen zijn stevigheid verliest en het vet onder de ogen ophoopt. Om de huid onder de wallen stevig en gehydrateerd te houden, zijn er diverse middeltjes beschikbaar. Zo kan een collageen shake helpen om de elasticiteit en de stevigheid van de huid te verbeteren. Het collageen in je lichaam neemt namelijk met de jaren geleidelijk af.

Gebruik daarnaast een ’s avonds een serum met retinol en overdag voldoende zonnebrand onder je ogen. Het lijkt misschien vreemd om ook de huid onder je ogen met zonnebrand in te smeren, maar de zon zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. Bovendien is de huid onder je ogen erg dun, waardoor er snel schade aan kan ontstaan. Gebruik als finishing touch een goede concealer onder je ogen om de donkere plekken te verbergen. Zo ga je snel weer met een fris gezicht de dag tegemoet.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womanly (@womanly_nl)

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!