Life & Health

5 slimme manieren om langer te genieten van je wandelingen

wandelen-langer-volhouden

Wandelen is een geweldige manier om fit te blijven en te genieten van de buitenlucht. Maar als je elke dag hetzelfde rondje doet, kan het soms moeilijk zijn om het vol te houden of om het leuk te blijven vinden. Womanly presenteert vijf manieren om je dagelijkse wandeling leuker te maken, zodat je zonder probleem elke dag de benodigde stappen haalt. 

1. Verander de omgeving

Elke dag dezelfde route lopen wordt al snel saai. Om het wandelen leuker te maken, kun je daarom beter zo nu en dan je wandelomgeving veranderen. Zoek nieuwe paden in de buurt op, ga naar een nabijgelegen park of bos, of plan een wandeling in een nieuwe stad. Door nieuwe plekken te ontdekken, wordt het wandelen een avontuur en blijft het interessant.

Zoek ook eens online naar een leuke wandelroute in je buurt, of neem de auto en ontdek nieuwe wandelroutes in Nederland. Bezoek bijvoorbeeld de duinen en het strand in Zuid-Holland, of bezoek de prachtige natuurgebieden op de Veluwe.

wandelen-veluwe

2. Luister naar muziek of een podcast

Het luisteren naar muziek of een podcast tijdens het wandelen kan helpen om de tijd sneller te laten gaan. Maak een afspeellijst met je favoriete nummers of zoek een interessante podcast die je graag wilt beluisteren. Het kan ook helpen om je te motiveren om langer te wandelen omdat je de muziek of podcast wilt blijven luisteren.

Niet zo’n fan van podcasts? Een audioboek is dan wellicht een beter idee. Tegenwoordig is vrijwel elk boek ook als audioboek te beluisteren. Bekijk bijvoorbeeld eens onze boekentips voor deze zomer. Deze boeken zijn ook allemaal verkrijgbaar als luisterboek.

3. Wandelen met een vriend(in)

Vind je wandelen snel saai? Vraag dan een vriend of vriendin om met je mee te lopen. Samen op pad gaan is niet alleen gezellig, maar het kan ook helpen om de tijd sneller te laten gaan en je te concentreren op het gesprek in plaats van op de inspanning van het wandelen. Bovendien kun je elkaar motiveren om toch die laatste kilometers extra te doen.

En wist je dat wandelen voor goede gesprekken kan zorgen? Doordat je beweegt en elkaar niet steeds in de ogen hoeft aan te kijken, kan het voor sommige mensen makkelijker zijn om een open en intiem gesprek te voeren. Ook met je partner kan een flinke wandeling helpen om een moeilijk gesprek te voeren.

wandelen-vriendin

4. Koop mooie wandelschoenen

Elk excuus om nieuwe schoenen te kopen pakken we natuurlijk maar al te graag aan. Wanneer je sportschoenen draagt die je mooi vindt, voel je je beter en kan dit je meer motivatie geven om langer te wandelen. Zorg er wel voor dat je de juiste maat en pasvorm kiest en dat de schoenen geschikt zijn voor het type wandeling dat je wilt maken. Zo voorkom je dat je aan het eind van de dag met blaren op je voeten thuiskomt.

Als je kwalitatieve wandelschoenen koopt zul je merken dat het wandelen niet alleen langer vol te houden is, maar ook nog eens een stuk comfortabeler en leuker wordt. Bovendien zien de meeste wandelschoenen er tegenwoordig ook nog eens heel leuk uit. Zo kan je lekker modieus op pad.

5. Maak er een uitdaging van

Ben je competitief ingesteld, dan kan zomaar wat wandelen nogal zinloos aanvoelen. Maak er daarom voor jezelf een spel van. Stel bijvoorbeeld een doel, zoals het wandelen van een bepaalde afstand of het behalen van een bepaalde snelheid. Door een uitdaging aan te gaan, blijf je gemotiveerd en kun je jezelf verbeteren.

Of zoek andere wandelaars met dezelfde sportieve instelling. Richt een wandelgroep op om samen doelen te stellen en uitdagingen aan te gaan. Met de Strava app houd je het aantal gelopen kilometers, de route en je snelheid eenvoudig bij en deel je deze meteen met anderen. Zo kunnen jullie zien wie van de groep de meeste kilometers maakt.

wandelen-strava