Living

Zo maak je jouw wasmachine weer stralend schoon

wasmachine schoonmaken 1

Het liefst besteden we onze vrije uurtjes niet teveel aan schoonmaken. We gaan veel liever met goed gezelschap een lekker wijntje drinken. Toch moet het helaas gebeuren. Laatst hadden we je nog getrakteerd op tips om in slechts 20 minuten je huis schoon te maken. Bij zo’n supersnelle sessie, kun je natuurlijk niet alles spik en span krijgen. Vaak vergeten we om apparaten zoals de wasmachine ook een flinke beurt te geven. Moet je, je neus dichthouden als je erboven hangt? Dan is het flink tijd om hem eens grondig schoon te maken.

Wasmachine schoonmaken echt nodig?

Schrok jij sowieso al bij het lezen van de titel en heb jij jouw lieve, vertrouwde wasmachine nog nooit een reiniging gegeven? No worries, je zal vast niet de eerste zijn. Op de site van Libelle kwamen we erachter dat het toch echt wel nodig is. Als je dit niet doet, kunnen er vieze geurtjes in de trommel ontstaan of vuilresten in de rubberen band. Dat is natuurlijk het laatste wat we willen. Hoe het komt dat je bijna braakneigingen krijgt als je met je neus in de trommel hangt?

Door het wassen op lage temperaturen kunnen er gemakkelijk wasmiddelresten in je wasmachine achterblijven. Op 30 graden wassen is natuurlijk beter voor het milieu, je portemonnee en je kleding, maar resulteert wel in een viezig apparaat. Waar je trouwens wel geld op kan besparen is door zelf wasmiddel te maken. Het is ook nog een supermakkelijk in 5 minuten gemaakt.

wasmachine-schoon-tips

Hoe maak je de wasmachine goed schoon?

Haal eerst het zeepbakje uit je wasmachine een maak dit goed schoon. Als je dit hebt teruggeplaatst, is de rubberen rand aan de beurt. Hierop zie je vaak een grijze aanslag, dit wordt ook wel vetluis genoemd. Vaak is het een combinatie van haren, lichaam vetten, huidschilfers en restjes van wasmiddelen. Ieks! Het schoonmaken hiervan doe je met een keukendoek en een sopje van water met groene zeep volgens Margriet.nl .Ook belangrijk is het vuil in de filter. Dit kan behoorlijk stinken! Controleer deze elk halfjaar en spoel hem goed uit.

Geef jouw trommel een wasbeurt door hem zonder was op 90 graden te laten draaien. Je daarbij ook een scheutje natuurazijn toevoegen. Door de hoge temperatuur in combinatie met dit goedje lossen vet, vuil en lak goed op. Heb je dit niet in huis? Een half kopje soda kan al wonderen doen. Als dit ook niet in je schoonmaakkastje staat kan je altijd nog 2 vaatwastabletten proberen. Doe deze in het zeepbakje en draai daarmee de kookwas op 90 graden. 1 tot 2 keer maand moet je dit ritueeltje toch zeker herhalen voor een blijvend resultaat.  wasmachine-schoon

Jij wilt ons natuurlijk ook volgen op Instagram 💖

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, de allerleukste winacties en een zee aan inspiratie!