Living

Hier kan je het water van de condensdroger allemaal voor gebruiken

water-condensdroger-gebruiken
Foto: Freepik

Bij Womanly zijn we -waarschijnlijk net als jij- vaak bezig met het milieu. Zo onderzochten we al eerder of een handwas of de vaatwasser beter voor het milieu is. Zonde natuurlijk als je onnodig teveel water bij het afwassen verbruikt. We moeten eerlijk toegeven dat een condensdroger nou niet bepaald milieuvriendelijk is. Toch kun je een ecologisch steentje bijdragen door het water uit de reservoir niet weg te gooien. Waar je het allemaal voor kan gebruiken? Womanly zocht het uit. 

Water van je condensdroger hergebruiken

In Nederland hebben we natuurlijk ontzettend schoon kraanwater. We doen er alles mee: van het doorspoelen van het toilet tot de plantjes water geven.  Toch staan we er lang niet bij stil hoe kostbaar dit water eigenlijk is: we doen de kraan open en hoppa, het water stroomt er zonder moeite uit.

Als je een beetje op je portemonnee wil letten, kun je wel wat handige trucjes gebruiken. Wist je bijvoorbeeld reservoirwater van de condensdroger opnieuw gebruikt kan worden? Niet voor alles uiteraard, maar wel voor een heleboel dingen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.wasdroger-condensdroger-watereservoir

Hier kun je het water allemaal voor gebruiken

Het water uit je condensdroger kun je volgens rtlnieuws.nl prima gebruiken om de strijkijzer mee te vullen. Het zal je misschien niet bakken met geld schelen, maar alle kleine beetjes helpen. Omdat het water uit de condensdroger gedemineraliseerd is, is dit perfect als strijkwater. Nog nooit van het ‘gedemineraliseerd’ gehoord? No problemo, we leggen het even uit: dit is water waaruit alle zouten, oftewel mineralen, verwijderd zijn. Ook is het geschikt om de auto ermee te wassen en je vloeren met dit goedje te dweilen.

Waarschijnlijk heb je niet genoeg voor het bovenstaande, maar dan kan je altijd nog wat kraanwater erbij doen.  Waar je het absoluut niet voor kunt gebruiken? Een slokje ervan nemen is niet zo’n goed plan. Hier kunnen namelijk nog restjes wasmiddel en textiel inzitten. Daarnaast bevat het water na het drogen geen mineralen meer (en dat hebben we nou juist nodig). Ook voor de plantjes is het niet heel voedzaam. Daar kun je nog altijd het beste kraanwater of regenwater voor gebruiken.wasgoed-droger-water